Antalya’nın Alanya ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Aşçılık Yarışması’na, 27 farklı ülkeden davetli ve katılımcılar ile Türkiye’nin önde gelen aşçılık okulları katıldı. Muğla’yı ise Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencileri, Öğretim Görevlisi Dr. Yusuf Yiğit’in liderliğinde başarıyla temsil etti.

Thumbnail Bb8D7Fe4 A80B 4Ba9 8B5C 04D5E634C3F8

Etkinlik boyunca üç gün süren yarışmalarda liseler, üniversiteler ve profesyonel şefler farklı kategorilerde hünerlerini sergiledi. Yarışmada özellikle Yılın En İyi Üniversitesi ve Yılın En İyi Aşçılık Ekibi gibi kategoriler büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Yarışma ekibinden sorumlu olan Dr. Yusuf Yiğit, “Bu tür organizasyonlar öğrencilerimizin bilgi ve deneyimlerini artırıyor. Datça’ya geldikleri günden bu yana sayısız ödül kazandılar ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin aşçılık alanındaki gelişimine büyük katkı sağladılar. Ancak öğrencilerimiz tüm masraflarını kendileri karşılayarak büyük zorluklarla yarışmalara katılıyor. Ne yazık ki Muğla’da bu tür etkinlikler gereken desteği görmüyor ve bu durum bizleri üzüyor” ifadelerini kullandı.

Fethiye Açıklarında Sürüklenen Tekne Kurtarıldı Fethiye Açıklarında Sürüklenen Tekne Kurtarıldı

475635700 18299750494228323 2817119917783574051 N

Bireysel Kategorilerde Büyük Başarı

Bireysel kategorilerde öğrenciler üstün performans sergileyerek önemli dereceler elde etti. Yılın En İyi Tavuk Yemeği oturumunda ikinci sınıf öğrencisi Emel Kahraman, tüm rakiplerini geride bırakarak 1 altın madalya ve Türkiye Birincilik Kupası kazandı. Yılın En İyi Üniversitesi kategorisinde ise Tuğba Aygün, Emel Kahraman ve Nurten Barış, birer altın madalya kazanarak üniversiteler arasında birinciliği elde etti.

Thumbnail 2222

Muğla’yı Gururla Temsil Ettiler

Genel toplamda 9 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan ekip, ayrıca 1 Türkiye Birincilik Kupası ve 1 Türkiye Üçüncülük Kupası ile Muğla’yı en iyi şekilde temsil etti.

Yarışma sonrası ekip lideri öğrencilerden Recep İpek, “Bu tür organizasyonlar kendimizi geliştirmek için büyük bir fırsat. Ancak Muğla’yı temsil ettiğimiz bu yarışmada yeterli desteği göremedik. Tüm masraflarımızı kendimiz karşıladığımız için büyük maddi ve manevi zorluklar yaşadık” diyerek, yarışma için et desteği sağlayan Kaya Et sahibi Muammer Kaya’ya ve kahvaltı desteği veren Alanya Elit Chef’s sahibi Volkan Çalan’a teşekkür ettiklerini belirtti.

İki farklı kategoride altın madalya kazanarak Türkiye Birinciliği Kupası elde eden Emel Kahraman ise “Yarışmaya çok zor şartlar altında katıldık. Ulaşım, konaklama ve yemek gibi birçok sorunla karşılaştık. Ancak bu süreçte ekip liderimiz Dr. Yusuf Yiğit büyük emek verdi” dedi. Ayrıca, ekibin ulaşımını sağlayan Muhasebe Programı öğrencisi Mustafa Akbay’a da teşekkür ettiklerini ifade etti.
Muğla’nın genç aşçıları, imkansızlıklar içinde gösterdikleri üstün performansla, gastronomi alanında önemli bir başarıya daha imza attı.

Muhabir: BERİL BAŞ