Demir, “Halkalı leke hastalığı üreticileri mağdur etti”

Demir, “Halkalı leke hastalığı üreticileri mağdur etti”
CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 2017 bütçesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesi görüşülürken Muğla üniversitesi...

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 2017 bütçesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesi görüşülürken Muğla üniversitesi veterinerlik fakültesi ilgili sorunları ve toplulaştırma yasasının toplumun üzerindeki baskıları gündeme getirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinin yer konusunu bütçe görüşmelerinde gündeme getiren Demir; “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi kurulmasına rağmen, iki üç senedir yer konusunda sıkıntılar çekiyor. Bakanlığınızdan, bu fakültenin bir an önce yapılması ve işleyişin hızlandırması için sizden destek bekliyoruz.” dedi. “Üniversitemizde çok önemli ve iyi gelişmiş gıda toprak laboratuvarı var. Bu laboratuvarımıza, TÜRKAK ve Avrupa akreditasyonu konusunda desteklerinizi bekliyoruz.”

Armut, elma gibi ürünlerin, Halkalı Leke hastalığına yakalanması üreticileri mağdur ettiğini söyleyen demir, “Muğla’da Armut, elma gibi ürünlerimizde halkalı leke hastalığı yüzünden üretimde kayıplara neden oluyor. Geçen sene bütçe görüşmelerinde de gündeme getirmiştim. Üreticilerimiz mağdur. Bu konuda bakanlık olarak çalışma yapmayı planlıyor musunuz?”

Toplulaştırma yasası nedeniyle Urfa’da toprak ağalarının köylüler üzerindeki baskıları ve birçok aile içerisinde kavgalar meydana geldiğini ifade eden CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir; “Toplulaştırma yasası nedeniyle Urfa’da toprak ağaları, köylüler üzerinde baskılar kuruyormuş, birçok aile içerisinde kırgınlıklar, kardeşler arasında kavgalar ve köylerde barışın yok olduğunu görüyoruz. Toplulaştırma kanunun çok yararlı olduğunu düşünüyorum, ondan yanayım ancak sosyolojik sorunlarının da, toplumsal sorunlarının da giderilmesi gerekir. Bunlarla ilgili bir sosyolojik, psikolojik bir çalışma yapıp, bu sorunları çözüme kavuşturmayı düşünüyor musunuz?” dedi.

Bu haber toplam 753 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.