Demir: Saltanat Yıkılmalı

Demir: Saltanat Yıkılmalı
Mustafa İnci-CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir 1 Kasım erken seçimlerinde bir gün kala seçim çalışmalarını sürdürdü. Nurettin Demir “ Bunlar...

Mustafa İnci-CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir 1 Kasım erken seçimlerinde bir gün kala seçim çalışmalarını sürdürdü. Nurettin Demir “ Bunlar halkı düşünmek yerine kendilerini düşündü. Saraylar içerisinde şatafatlı bir saltanat yaşamaya başladılar. Türkiye’de 1 Kasım 1922 yılında saltanat kaldırıldı. 93 yıl sonra 1 Kasım Pazar günü Türkiye bu ülkede bir saltanatı daha kaldıracaktır” dedi.

Çiftçiye, işçiye, esnafa, aileye, kadına, emekliye ve gençlere yönelik üreten bir Türkiye vaadiyle hazırlanan projelerden bahseden Milletvekili Nurettin  Demir; Genel Sağlık Sigortası Primlerinin silineceğini, evsiz yurttaşın kalmayacağını, üniversitesi harçlarının ve YÖK’ün kaldırılacağını, öğrenciye ücretsiz yurt imkanı sunulacağını, asgari ücretin net 1500 TL’ye çıkarılacağını, mazotun 1,80 kuruşa indirileceğini ve taşeron işçiliğin kaldırılacağı gibi pek çok konuda bilgi verdi. Demir, “Bu kadar sık bir seçim yaşanması ve milli iradenin gereğini yapmayanları sizler zaten televizyonda da görüyorsunuz. Türkiye’nin kaos, terör ve savaş ortamına getirilmiş olması hepimizi huzursuz ediyor, vicdanen yaralıyor. Ülkenin bu kadar sorunları varken seçmiş olduğunuz parlamentonun önemli partileri anlaşıp bir hükümet kuramadılar. Kimlerin hükümet kurmadığını, kurdurmadığını çok iyi biliyorsunuz. Dolayısıyla Türkiye’nin sorunlarının bu kadar büyümesine yol açan bu partileri, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisine bilerek ve isteyerek, kendi kaprisleri uğruna hükümet kurmasını engelledi” dedi.

Bu haber toplam 469 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.