Demir:Başkanlık Sevdasından Vazgeçmeliyiz

Demir:Başkanlık Sevdasından Vazgeçmeliyiz
CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, ‘’Halep’te insanlık dışı katliamı hem kendim adına,hem de partim adına lanetliyorum’’dedi. 2017...

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, ‘’Halep’te insanlık dışı katliamı hem kendim adına,hem de partim adına lanetliyorum’’dedi. 2017 bütçe kanunu tasarısının 13.maddesi, gelir ve giderlere ilişkin diğer hükümler kapsamında konuşma yapan Demir, “Ülkemiz bilime, gerçeğe ve hukuka göre yönetilmelidir. OHAL’e son vermeli, hukuk devletini ayağa kaldırmalıyız. Gelir dağılımını düzeltmeliyiz. Ekonomik ve Sosyal istikrarı sağlamalıyız. Bilime, Eğitime, sanata, kültüre ve AR-GE’ye daha çok önem, daha çok kaynak ayırmalıyız. Özellikle genç işsizliğe çözüm üretmeliyiz. Başkanlık sevdasından vazgeçmeliyiz. Fiili başkanlık ülkeyi bu hale getirdiyse, anayasal başkanlığın bizi nerelere götüreceğini tahmin bile edemiyorum” dedi.

Demir; 2017 merkezi yönetim bütçe yasa tasarısının sonuna geliyoruz. Yeni bütçemizi sizlerin ve bizlerin katkılarıyla tamamlayıp, hükümete teslim edeceğiz.  Bu bütçe, halkımıza ne kadar merhem olur, ne kadar umutlara yol açar, neler getirir neler götürür hep birlikte göreceğiz. Halkın vekili olarak bu bütçeden endişeliyim. İşsizliği, yoksulluğu yok eden bir bütçe değil vatandaşımızı daha da dar boğaza sürükleyen, israf bütçesidir. Kemerlerimizi sıkmamıza yol açacak dar bir bütçedir.

Eğitim Ve Sağlıkta Hükümet Sınıfta Kaldı

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, hükümetin eğitim ve sağlık konusunda sınıfta kaldığını öne sürdü. Demir; Sağlıkta 111 milyar bütçe ayrıldı diye sayın başbakan övünüyor ama bugün sağlıkta ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Gelin bunu da yine bölgemden örnekleyelim. Fethiye’de köyün en güzel ve en sevilen kızlarından 25 yaşında Emine Urkun’un yürekleri dağlayan hikâyesini duydunuz mu?  Gencecik fidan, nişanlanma arifesinde bulantı kusma ile doktora gidiyor. 8 farklı hastaneyi dolaştıktan sonra, tanı koymak o kadar kolay ki, gözle görülebilecek kadar belirgin olmasına rağmen hastaneler arasında git-gel sebebiyle hayatını kaybetti. Başbakanın övünerek anlattığı sağlıkta dönüşüm, bir gencimizi aldı götürdü. Şimdi bu kızın ailesine ve nişanlısına nasıl anlatalım sağlıkta geldiğimiz noktayı. Hükümet sağlık konusunda da halkı kandırmayı bıraksın. Sağlıktaki kalite yerlerde geziyor. İlk gittiği hastanede doktorlar bir kere bu kızın yüzüne baksalar yüzündeki solukluk ve sarılıktan karaciğer yetmezliğini anlayacaklardı. Erken müdahale ile bugün yaşıyor olacaktı. Performans sisteminin getirmiş olduğu sağlıkta çöküş daha kim bilir kaç hasta hayatını hastaneler arasında gidip gelirken kaybetti ve kaybedecek. Marifet günde 3-5 dakika ara ile 150 hasta bakmak değil, sağlık hizmetlerini kaliteli yapabilmektir. Hastaya şifa verebilmek ve hayatta bırakabilmektir. Siz isterseniz 222 milyar ayırın, koruyucu hekimliğe, kaliteye yeterince önem vermezseniz sonuç alamazsınız. İster sağlıkta ikinci kademeye geçin, ister kent hastaneleri yapın. Bütçenin temel görevlerinden olan eğitim ve sağlık konusunda hükümet maalesef son 14 yılda sınıfta kalmıştır.

Bu haber toplam 788 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.