DENETİMLERE 5 YILDIZLI ENGELLEME

DENETİMLERE 5 YILDIZLI ENGELLEME
MUSTAFA İNCİİstanbul’da 7 Eylül tarihinde yaşanan asansör faciasında 10 işçi yaşamını yitirmişti. Facianın ardından Başbakanlık harekete geçmiş...

MUSTAFA İNCİİstanbul’da 7 Eylül tarihinde yaşanan asansör faciasında 10 işçi yaşamını yitirmişti. Facianın ardından Başbakanlık harekete geçmiş Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığından Türkiye genelinde ki tüm asansörlerin denetlemesi talimatını vermişti. Bakanlık illerde Bilim Sanayi Teknoloji Müdürlüğü aracılığıyla asansör denetimlerine başladı. Muğla il genelinde denetimleri yapan Muğla Bilim Sanayi Teknoloji Müdürlüğünde görevli makine mühendisi Nebahat Sucu 5 yıldızlı otel ve tatil köylerinin kapıda bulunan güvenliği aşamadığı için denetim yapamadı. Nebahat Sucu “ yerli ve yabancı turistlerin kaldığı otel ve tatil köylerine denetim için içeri alınmadım. Turistlerin ve otel personelinin kullandığı asansörleri bu yüzden denetleyemedik” dedi. Muğla Bilim Sanayi Teknoloji Müdürlüğü kendi binalarında ki asansörü de yetersiz bulduğu için mühürledi.

 3,5 milyon turist geliyor

Muğla il genelinde 30 bine yakın asansör var. Bu asansörlerin denetimini Muğla Bilim Sanayi Teknoloji Müdürlüğünde görevli Makine Mühendisi Nebahat Sucu gerçekleştiriyor. Denetimler özellikle insan yoğunluğunun yaşandığı kurum kuruluş ve yaşam alanlarında yapılıyor. Yılda 3,5 milyon turist ağırlayan Muğla’nın turizm merkezlerinde 5 yıldızlı otel ve tatil köylerinin sayısı bir hayli fazla. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği otel ve tatil köylerinde yüzlerce asansör bulunuyor. Makine Mühendisi Nebahat Sucu insan sirkülasyonun yoğun olduğu otel ve tatil köylerinde ki asansörlerin güvenlik durumunu denetlemek istedi. 50’ye yakın otel ve tatil köyüne gitti. Ancak kapıda ki güvenlik engelini aşamadı.

 Kapıdan içeriye alınmadım

Muğla Bilim Sanayi Teknoloji Müdürlüğünde görevli makine mühendisi Nebahat Sucu “ Muğla turizm bölgesi. Oteller ve tatil köylerinde turizm sezonunda binlerce kişi kalıyor. Muğla’da bulunan 5 yıldızlı otel ve tatil köylerinin asansörlerinin ne kadar güvenli olup olmadığını incelemek için gittik. Ancak kapıdan geri çevrildim. Otellerin güvenlik görevlileri kapıdan içeriye almadı. Bu otel ve tatil köylerinde turistler ve personel için asansörler var. Ancak bun asansörlere denetim yapamıyoruz. Binlerce yerli ve yabancı turisttin kaldığı otellerde olası bir asansör faciasını önlemek için bu denetimleri yapmak zorundayız” dedi.

 Kamu kurumları denetimden geçemedi

Muğla Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer, mühürlü olan kamu binalarının mühürlerinin eksikler giderildikten sonra kullanıma açılacağını belirterek, “Resmi kurumların denetimlerini yaptık. Onlar da çok da geçerli not alamadı. Özellikle TSE’den test için çağırdığımız ekip, bu asansörler için olumsuz cevap verdi. Biz bunları rapor haline getirdik. O raporda eksik olan konular belirtildi. Mühürlü olan kamu kurumlarının asansörleri eksiklerini yerine getirdikten sonra kullanıma açılacak. Bazı kurumlardaki asansörlerin makine daireleri arşiv odası olarak kullanılmış. Biz bunları mühürlemeye kalktığımız zaman gereken neyse yerine getirdiler. Şu anda resmi kurumları denetlemeye devam ediyoruz” dedi.

 Kendi asansörlerini mühürlediler

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer, kamu kurumlarına yaptıkları denetimlerde kendi müdürlük binasının da bulunduğu Recai Güreli Caddesi 3 Nolu Özel İdare İşhanındaki asansörde yapılan denetim ve testte asansörün kullanımının sakıncalığı olduğu için mühürlediklerini söyledi. Bayramer, asansörün riskli bir makine olması nedeniyle her gün vatandaşlar tarafından sürekli kullanıldığını, bu riski özel veya kamu olsun kimsenin göz ardı etmemesi gerektiğini belirtti.

Bu haber toplam 631 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.