DENİZ GEZMİŞ, HÜSEYİN İNAN VE YUSUF ARSLAN MENTEŞE’DE ANILDI

DENİZ GEZMİŞ, HÜSEYİN İNAN VE YUSUF ARSLAN MENTEŞE’DE ANILDI
Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan’ın idam edilmesinin 50’nci yılında anma gerçekleştirdi.

Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda DİSK, EMEKLİ SEN, SOL Parti, Halk İnsiyatifi ve Emek Partisi’nce Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan’ın idam edilmesinin 50’nci yılına ilişkin anma programı düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan anma törenine, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, birçok STK ve vatandaşlar katıldı.

 

img-20220506-wa0019.jpg

 

Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri’nce yapılan basın açıklamasında, “6 Mayıs eninde sonunda bir gün zafer günü olacak!” denildi.

Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri’nce yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in idam edilmelerinin üzerinden 50 yıl geçti. Deniz ve arkadaşlarının mücadeleye atıldığı o yıllar, başta gençlik olmak üzere işçi ve emekçilerin değişim isteğiyle tüm dünyada ayağa kalktığı yıllardı. 68’li yıllar milyonların eşit ve özgür bir dünya; bağımsız, demokratik bir Türkiye, özerk üniversite, eşit ve parasız eğitim talepleriyle mücadeleye atıldığı bir dönemdi.

“ONLARI KATLEDENLER LANETLE ANILIYOR”

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan bu mücadele içerisinde yetişmiş gençlik önderleri, Kendi kurtuluşlarını emekçi halkın kurtuluşuyla birleştirdiler. Halkların ve emekçilerin çıkarlarından başka çıkar gözetmediler. 6 Mayıs 1972’de faşist cunta eliyle katledildiler.

İdamlarıyla mücadelenin önünün kesilmesi, halka korku salınmak istendi." Ama mücadele sürdü, binlerce Deniz, Yusuf ve Hüseyin doğdu. 3 fidan halkın bağrında, bağımsız ve demokratik bir Türkiye mücadelesinde yaşamaya devam ederken, onları katledenler lanetle anılıyor.

“MÜCADELEYİ GÜÇLENDİRMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Denizleri idamını önlemek için ölümü göze alan Kızıldere de katledilen Mahirlerin, devrimci dayanışma ruhu ve mücadele azmi emek ve demokrasi güçlerine birer örnektir. Bizler; Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in ve onlarla aynı dönemde korkusuzca idealleri için ölüme giden Mahirlerin, İbrahimlerin ve tüm devrimcilerin hafızalarda yıllarca diri kalmalarını bugünün görevlerini yerine getirerek mümkün kılabiliriz.

Tüm emek ve demokrasi güçlerini; Bölgemizde ve ülkemizde her türlü emperyalist varlığa karşı Her türlü işgale ve emperyalist savaşa karşı Bölgemizde ve ülkemizde halkların kardeşliği ve dayanışmasını sağlamak için Mücadeleyi güçlendirmeye çağırıyoruz.”

Bu haber toplam 2345 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum