Denizi ilk defa gördüler

Denizi ilk defa gördüler
MUSTAFA İNCİMuğla Valiliği ile Piri Reis Koleji 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Van’ın Çaldıran ilçesinden 110 öğrenciyi...

MUSTAFA İNCİ

Muğla Valiliği ile Piri Reis Koleji 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Van’ın Çaldıran ilçesinden 110 öğrenciyi Muğla’ya getirdi. Gökova’da tekne turu yapan öğrenciler hayatlarında ilk defa tekneye bindiklerini ve denizi gördüklerini söylediler. Öğrencilerden Şükran Coşkun “ Hayatımda ilk defa Çaldıran’dan dışarı çıktım. İlk defa uçağa bindim. İlk defa denizi gördüm çok mutluyum” dedi. Öğrencilerden Seher Babat “Kardeşlik bağı kan bağıyla olmaz, gönül bağıyla olur. Biz bu kardeşliği Muğla’da gördük” dedi.

Vanlı çocuklar hayatlarında ilk defa denizi Muğla’da gördü. Muğla Valiliği ve Piri Reis Koleji 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Van’ın Çaldıran ilçesinden 110 öğrenciyi uçakla Muğla’da getirdi. 110 öğrenci Muğla’nın Akyaka beldesinde denizde tekne turu yaptı. Hayatlarında ilk defa tekneye binin ve deniz gören öğrenciler mutluydu.

Çaldıran’dan gelen öğrencilerden  Şükran Coşan,  “ Hayatımda ilk defa Çandıran’dan dışarı çıktım. Hayatında ilk defa uçağa bindim. Denizi yakından gördüm. Muğla'daki ailelerin evlerinde kaldık. Bizi çok iyi ağırladılar. Hepsi çok hoşgörülü insanlar. Her şeyin bu kadar güzel olacağını düşünmüyordum. Hayal ettiğim her şey burada gerçekleşti. Çok mutlu oldum" dedi.

Proje koordinatörü “Ümit Tekin “ Çaldıran'dan gelen misafirler öğrenci ve öğretmenlere Muğla'nın güzelliklerini tanıttık. Öğrenciler 4 gün boyunca merkez ve ilçelerde ziyaretlerde bulunacak. Dinleri, gelenekleri ve ülke sevdası bir olan insanların kardeşlik duygularını geliştirme adına böyle bir proje yapıyoruz. Öğrenciler, geriye döndüklerinde buradaki güzellikleri, ailelerdeki sıcak ilgiyi anlatacaklardır. Gelecek nesillerin ön yargısız, ülke sevdası daha perçinlenmiş bir nesil olmasını diliyoruz" dedi.

Bu haber toplam 523 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.