DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLARIN YARALARI SPORLA SARILACAK

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLARIN YARALARI SPORLA SARILACAK
Denizli’de 22-24 Ağustos tarihleri arasında çok sayıda kurumun desteği ile düzenlenecek olan Birlikte Güçlüyüz Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliğinde deprem bölgesindeki 11 ilin çocuklarından oluşan takımlar kardeş il olarak belirlenen Ege ve Akdeniz illerinden oluşan takımlarla karşılaşacak.

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Futbol Federasyonu, Pamukkale Üniversitesi, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD), Spor Ege Derneği ile Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile 22-24 Ağustos tarihleri arasında Birlikte Güçlüyüz Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği Denizli’de gerçekleştirilecek.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen asrın felaketinden etkilenen Hatay, Malatya, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Elazığı’lı depremzede çocukların oluşturduğu 11 takım kardeş şehir olarak belirlenen 11 takım ile karşılaşacak.

Muğla, Denizli, Antalya, Aydın, İzmir, Kütahya, Uşak, Afyon Manisa, Burdur ve Isparta illerinden oluşan kardeş illerin takımları ile karşılaşacak olan depremzede çocukların yaraları sarılmaya çalışılacak.

Üç gün sürecek turnuvaya 22 şehirden 264 çocuk ile antrenör ve teknik ekipler katılacak. Spor turnuvasında depremzede çocukların travmalarını atlatmaları için bilimsel çalışmada gerçekleştirilecek. Öte yandan depremden etkilenen çocuklar ile kardeş şehirlerden gelen çocukların birlikte kaynaşması ve takımlar içindeki yetenekli çocukların futbol dünyasına kazandırılması hedefleniyor. Turnuvada ayrıca gelen çocuklar için yöresel geziler düzenlenirken, bilimsel panel ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 492 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.