Muğla'nın Bodrum ilçesinde 6.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Muğla'nın Bodrum ilçesinde gece saat 01.31 sıralarında deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre 6.3 şiddetindeki deprem yerin 10 km altında meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

Muğla’da meydana gelen deprem sonrası başta Bodrum, Datça ve Marmaris ilçeleri ile Milas ilçelerinde vatandaşlar kendini sokağa attı. Ege Bölgesi’nin tamamında hissedilen deprem sonrası vatandaşlar tedbir amacıyla geceyi sokakta geçirdi.

Deprem esnasında Akyaka’da olduğunu belirten Ayhan Kaya isimli vatandaş, “30 yıldır Muğla’dayım böyle bir deprem hissetmedim. Akyaka’da deniz kabardı” dedi.

Deprem sonrası Bodrum Devlet Hastanesi’nin boşaltıldığı yönünde gelen haberler sonrası Muğla Valisi Esengül Civelek basın mensuplarına açıklama yaptı. Vali Civelek, “Olumsuz bir durdum yok. Ancak korku ve panik nedeniyle hafif yaralanmalar var. Eski binaların duvarlarında çatlaklar olduğu bilgisi geliyor. Bu konuda hasar tespiti yapılacak. Sevindirici olan durum bu büyüklükteki bir depremde can ve mal kaybımızın olmayışı. Bodrum Devlet Hastanemizden hasta tahliyesine oludğuna ilişkin bilgiler gerçeği yansıtmıyor. Hastalarımız hastanede, ancak korku ve panik nedeniyle gelen hastalarımız hastanemiz bahçesinde tedavileri yapılıyor. ” dedi.

Bodrum’da tüm hekimler göreve çağrıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gece saat 01.31 sıralarında meydana gelen depremin ardından ilçedeki tüm hekimler göreve çağrıldı. Bölgede çalışmalar devam ediyor. Bodrum Kaymakamlığı evlere girilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

MENTEŞE'DE ALEVLERİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN 6 KİLOMETRE ŞERİT AÇILDI MENTEŞE'DE ALEVLERİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN 6 KİLOMETRE ŞERİT AÇILDI

Bodrum açıklarında 10 kilometre derinlikte meydana gelen 6.3 şiddetindeki depremin ardından ilçede yaşayan herkes binalardan çıktı. Turizm sezonu olması dolayısıyla yoğunluğun oldukça fazla olduğu Bodrum’da şu an itibariyle deprem sırasında atlama ve düşme neticesi yaralanan vatandaşlar hastaneye kaldırıldı. Depremin hemen ardından Bodrum Devlet Hastanesi tahliye edilirken, yaralılara da hastane bahçesinde müdahale ediliyor. Bu arada yaralananların çoğunun ayağında sıkıntısı olduğu ve bu kişilerin ayaklarının alçıya alındığı görüldü.

Bodrum Belediye Başkanı Kocadon: Bodrum ilk defa bu kadar şiddetli sallandı

Bodrum’da meydana gelen depremin ardından açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadan Bodrum’un ilk defa bu kadar sallandığını belirterek “Tek tesellimiz can kaybı yok. Anadolu halkına sesleniyorum. Panik yapmasınlar. Olumsuz bir durum yok” dedi.

Depremden sonra halkın sokaklarda, park ve geniş alanlarda toplandığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Şu an itibariyle can ve mal kaybı yok. Vatandaşlarımız büyük şok yaşıyor. Vatandaşlarımızın yanı sıra turistler de panikleyip otellerden dışarı çıktı. Bodrum ilk defa bu kadar sallandı. Can kaybının olmaması teselli kaynağımız. Ufak tefek hasarlarımız var. Anadolu halkına sesleniyorum panik yapmasınlar şu anda olumsuz bir durum yok” dedi.

Bodrum Kaymakamı halkı evlerine girmemesi konusunda uyardı

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, depremin artçı sarsıntılarının devam ettiğini, vatandaşların bir süre daha evlerine ve binalara girmemesini istedi.

Depremin ardından UMKE çadırlarının kurulduğu Bodrum Devlet Hastanesi’ne gelen Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, hastanede incelemelerini yaptıktan sonra basın mensuplarına son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Şu an itibariyle herhangi bir can kaybının yaşanmadığını, bazı vatandaşların panikle atlaması ve düşmesi sonucu yaralandığını belirten Kaymakam Yılmaz, "Hastanede bazı dolaplar devrilmiş. Tavanların bazı kısımlarında hasar oluşmuş. Panik yapacak bir şey yok. Ancak artçı sarsıntılar devam ediyor. Kimse evine girmesin.Tüm ekiplerimiz seferber olmuş durumda. Çadırlar kuruluyor. Deprem sonrası denizde yükselme olması dolayısıyla teknelerde ufak tefek hasarlar var, fakat panik yapacak bir durum yok” dedi.

AFAD Başkanı Bodrum’a hareket etti

Muğla’da gece saat 01.31’deki 6.3 şiddetindeki deprem ve sonrasında devam eden artçı sarsıntılar sonrası AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden Bodrum’a geliyor.

Deprem sonrası en fazla şiddetinin hissedildiği Bodrum’da vatandaşların yaşadığı panik ve korku nedeniyle hastanelere akın etmesi sonrası hastane yakınına kurulacak Sahra çadırının kurulumu devam ederken, AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden en fazla sarsıntının yaşandığı Bodrum’a gelerek çalışmaları yerinde inceleyecek.

Muğla valisi Esengül Civelek deprem sonrası Bodrum’a hareket etti ve Vali Civelek de çalışmaları yerinde görecek.

Deprem birçok binada maddi hasara neden oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gece saat 01.31 sıralarında meydana gelen depremin ardından ilçedeki birçok binada maddi hasar yaşanırken, bazı binalarda ise çatlaklar oluştu.

Bodrum'da sahil kesiminde bazı yerlerde çökmeler yaşanırken, Yalı Çiftlik tarafında iki evin yıkıldığı öğrenildi. Deprem sonrası bazı otellerde hasar meydana geldi. Özellikle marketlerde rafların yıkılması nedeniyle savaş alanına andırır görüntüler ortaya çıktı. İlçe genelinde çalışmalar devam ediyor.

Editör: Gazete Muğla