DEPREMZEDE ÇOCUKLARA UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ
Muğla Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Menteşe TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlkokulunda öğrenim gören depremzede çocuklara mobil trafik eğitim tırı bünyesinde temel trafik kurallarına ilişkin teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Muğla Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce, Menteşe TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlkokulunda öğrenim gören 130 depremzede öğrenciye Trafik Başkanlığına bağlı Mobil Trafik Eğitim Tırı bünyesinde temel trafik kurallarına ilişkin teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Programa Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Burcu Avcı, Menteşe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlkokulu Müdürü Güven Özgül, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Öğrencilere ‘Trafik Hayattır’ yazılı tişört dağıtılmasının ardından ilk olarak temel trafik kurallarına ilişkin teorik trafik eğitimi verildi.

Teorik eğitimin ardından pratik eğitim için kurulan trafik eğitim parkurunda, kanka polis eşliğinde trafik eğitim araçları ile uygulamalı trafik eğitimi gerçekleştirildi.

Daha sonra Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı ve trafik ekipleri tarafından öğrencilere şapka, trafik dedektif kartı, mini kırtasiye seti dağıtılarak, meyve suyu ve kek ikram edildi.

“ÇOCUKLARIMIZIN YARALARINI SARMAK İÇİN EĞLENCELİ EĞİTİMLER DÜZENLİYORUZ”

Hem eğitim verdiklerini hem de öğrencilerin eğlenceli vakit geçirmelerini sağladıklarını söyleyen Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Burcu Avcı, “Depremin ardından zor bir süreç geçiriyoruz. Depremzede çocuklarımızın yaralarını sarmak için Trafik Daire Başkanlığınca Ankara’dan gelen tırımız eşliğinde eğitimler düzenledik. Öğrencilere hem eğitim veriyoruz hem de eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Bu eğitimler diğer okullarda da devam edecek. Temel trafik teorik eğitimler, bisikletli olarak uygulamalı yaya geçidi ve trafik ışık kullarına ilişkin çocuklarımıza bilgiler verdik. Onların yanında olup, yaraları sarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“TOKİ’DE 130 DEPREMZEDE ÖĞRENCİ ÖĞRENİM GÖRÜYOR”

Muğla’daki eğitim gören depremzede öğrenciler hakkında da gazetemize bilgi veren Menteşe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, en fazla öğrencinin TOKİ ve Kötekli’de olduğunu söyledi.

Menteşe’de öğrenim gören bin 100 depremzede öğrencinin olduğunu söyleyen Kömürcü, “Bunun dışında 150’ye yakın öğrencimiz de nakil yöntemiyle okullara yerleşti. Biz. Tüm öğrencilerimizin kıyafet ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladık. Bugün Emniyet Müdürlüğümüzce trafik eğitimi düzenlendi. 1,2 ve 3.sınıf öğrencilerimizin tamamına eğitim verilecek. Emniyet mensubu arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Bu eğitimin faydalı olacağı kanaatindeyiz. TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlkokulumuzda öğrenim gören 130 depremzede öğrencimiz var. KYK yurtlarında da 4 tane anasınıfı şubesi açtık. Ayrıca her yurtta milli eğitim danışma odaları oluşturduk. Yoğunluk olarak Kötekli’de yoğun. 400 öğrencimizi de taşımalı eğitim kapsamında taşımaktayız. Tüm depremzede öğrencilerimize de öğlen yemeği imkanı sağlıyoruz” dedi.

İdris Kömürcü, ayrıca çalışmaların devam ettiğini belirterek, lise öğrencileri için Büyükşehir Belediyesi ile kent kart konusunda iletişim halinde olduklarını yakın zamanda oradan da olumlu bir cevap geleceğini söyledi.

Bu haber toplam 1167 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.