Devletin açılışını yaptığı tesisi Devlet mühürledi

Devletin açılışını yaptığı tesisi Devlet mühürledi
Muğla’da Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatıyla Yılanlı yaylasına Yörük Köyü yapıldı. Yörük Köyünün açılışını Muğla...

Muğla’da Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatıyla Yılanlı yaylasına Yörük Köyü yapıldı. Yörük Köyünün açılışını Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Ak Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa yaptı. Muğla protokolünün açılışını yaptığı Yörük Köyünü Muğla Valiliğine bağlı  Muğla İl Özel İdaresi kaçak yapılaşma gerekçesiyle mühürleyip Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne 15 bin lira para cezası kesti.

Bakan talimatı ile yapıldı

Muğla Yörük Obaları Derneği 5 yıldır Yörük ve Türkmen Şenliği düzenliyor. Şenlikler Yılanlı Yaylasında yapılıyor. 2011 yılında yapılan şenliklere Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’da katıldı. Bakan Eroğlu, şenliklerin kutlandığı 26 hektarlık alana Yörük Köyü yapılması talimatını verdi. Şenliğin ardından Yörük Köyü’nün hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandı. Muğla Valiliği, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Yörük Obaları Derneği Yörük Köyünü kurdu. Yörük Köyü’nün açılışını Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Ak Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden, Ali Boğa, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım ve diğer bürokratlar katıldı.

Özel idare mühürledi

Bu yıl 6. yapılacak olan Yörük ve Türkmen Şenliğine 25bini Türkiye’den 5 bini yurt dışından olmak üzere 30 bin Yörük katılacak. Şenlikler 26-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Yörük Obaları derneği 30 bin kişinin katılacağı şenlik hazırlıklarına başlarken Yörük Köyü Muğla İl Özel İdaresi tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlendi ve Muğla orman Bölge Müdürlüğüne 15 bin lira para cezası kesti. Muğla İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Veli Çelik “ Söz konu alan orman bölgesidir. Orman faaliyetleri dışında kullanılamaz. Bölgede kaçak inşaat yapmışlar. Orman faaliyeti içerisinde kullansalardı bir sorun yoktu. Arkadaşlarda faaliyet dışında kullanıldığı ve kaçak bina yapıldığı 15 bin lira para cezası kesip alanı mühürlediler” dedi. İl Özel İdaresinin alanı mühürleyip para cezası kesmesinin ardından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü harekete geçti. Gökova’da bulunan İl Özel İdaresine ait Sakartepe Dinlenme Tesislerinin bir bölümün ormanı işgal ettiği gerekçesiyle 150 bin lira para cezası kesti.

30 bin kişilik yer aranıyor

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akçan “ sayın bakanımız 2011 yılında şenliklerimize katıldı. Bu bölgede Yörük Köyünün kurulması talimatını verdi. 26-27 Mayıs tarihinde 6. Yörük ve Türkmen şenliğimizi kutlayacağız. Ancak İl Özel İdaresi şenliklerin yapıldığı Yörük köyünün kurulacağı Yılanlı Yaylasını ve tesisleri mühürledi. Orman Bölge Müdürlüğüne 15 bin lira para cezası kesti. Ardından Orman Bölge Müdürlüğü de İl Özel İdaresine başka tesisten dolayı 150 bin lira ceza kesti. İki kurum arasında yaşanan bu olay şenliklerimizi tehlikeye soktu. Bu yıl 25 bini Türkiye genelinden 5 bini yurt dışından olmak üzere 30 bin kişi şenliklerimize katılacak. Ancak alan mühürlü. Dernek olarak 30 bin kişiyi ağırlayacağımız yer aramaya başladık” dedi.

Bu haber toplam 483 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.