Dikkat hırsız var

Dikkat hırsız var
Muğla Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Asayiş ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüklerince, hırsızlık suçlarının en aza indirilmesi ve halkın...

Muğla Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Asayiş ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüklerince, hırsızlık suçlarının en aza indirilmesi ve halkın bu konuda alması gereken önlemlere ilişkin gerçekleştirilen “Dikkat Hırsız Var” projesi İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal tarafından basına tanıtıldı. Proje çerçevesinde 10 bin adet el broşürü ve 5 bin adet de duvar çıkartması (stacker) bastırdıklarını belirten Akbal, Emniyet Teşkilatı olarak önleyici hizmetler kapsamında hırsızlığın yoğun yaşandığı yerlerde güven timleri oluşturup, resmi ve sivil devriyeler çıkartacaklarını söyledi.

Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi’nde bulunan Asalyiş Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Muğla’nın huzur ve güvenli bir kent olduğunu belirterek, bu huzur ve güvenin devamı için suçları önleyici anlamda Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki tüm birimlerin çeşitli çalışmalar ve projeler üretmekte olduğunu ifade etti. Özellikle önleyici hizmetler konusunda Muğla haklının kendilerine destek vermekte olduğunu dile getiren Ahmet Akbal, “Önleyici hizmetlere yönelik halkımızın var olan duyarlılığının devamı ve arttırılması için gelişen suçların teknik ve taktiksel içeriğini yani halkımızın tuzağa düşmeleleri açısından bu açıklamaları faydalı bulmaktayız” dedi.

Başlattıkları “Dikkat Hırsız Var!” projesinin Asayiş ve Toplum Destekli Polislik Şube müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen bir proje olduğunu kaydeden Akbal, ülke genelinde işlenen mala karşı suçlarda Muğla’nın huzurlu bir kent olduğunu belirterek, “Bu suçların başında hırsızlık geliyor. Muğla’da hırsızlık olayları diğer illerimize göre daha az seviyede ancak zaman zaman da meydana gelmektedir. Bunları minimize etmek için halkımızla birlikte önleyici tedbirler noktasında bazı çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu yönde de hırsızlığa yönelik halkımızın alması gereken, emniyetimizin de yapması gerekenlerle ilgili 10 bin adet broşür ve 5 bin adet de stacker (çıkartma) bastırdık. Bunları, umuma açık ve halkın yoğun olduğu yerlerde halkımızla yüzyüze görüşmek ve bilgilendirmek suretiyle dağıtacağız. Apartman yöneticilerine, apartmanlara ve AVM’lere de bu dökümanlardan bırakılacak. Mahalle muhtarlarıyla da bu konuda toplantılar yapacağız, bu dökümanlardan muhtarlarımıza da vereceğiz” dedi.

Güven timleri geliyor

Muğla Emniyet Müdürlüğü olarak önleyici hizmetler kapsamında hırsızlık olaylarının yoğun yaşandığı yerlerde “güven timleri” oluşturacaklarını da vurgulayan İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, güven timi uygulaması kapsamında resmi ve sivil devriyeler çıkartacaklarını da kaydetti. Akbal, “Bu projenin var olan duyarlılığı daha da arttıracağını ve halkla olan ilişkilerimizi daha da gelişmesine yararlı olacağı düşüncesindeyim. Biz Toplum Destekli Polislik uygulamasını çok önemsiyor, benimsiyor ve bu anlayışla görev yapıyoruz. Emniyet Müdürlüğü olarak; olmuş veya olabilecek olaylara karşı farklı projelerimiz olacak. Dünya şehri ve ülkemizin şirin ili Muğla’da huzur ve güvenliğin sürdürülmesi amacını taşıyoruz. Huzur ve güvenliğin sağlanması için halkımızın, basının, kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının desteği bizler için önemli. Bu destek sürekli başarıyı getirir” diye konuştu.

MOBESE sayısı arttırılacak

Kent merkezinde bulunan MOBESE sisteminde ki kamera sayısını arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Akbal şunları söyledi:

“Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) Projesi kapsamında, kentte fiber optik kablolu hat üzerinden, 20 sabit, 22 hareketli kamera ve 2 noktada plaka tanıma sistemi devrede. Yapılan araştırmalarda gerek MOBESE sistemin bulunmadığı bölgelerde gerekse güvenlik kamerası bulunmayan apartmanlarda hırsızlık olayların çok olduğunu görüyoruz. Bu amaçla kentte ki MOBESE sayısını artırmak için girişimlerimiz oldu. Bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Özel İdareye ödenek için müracaatta bulunduk. Bu ödeneklerin gelmesi durumunda kamera sayısını arttıracağız” dedi.

Bu haber toplam 636 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.