Din öğretmeni Atatürk posterini yırttı iddiası

Din öğretmeni Atatürk posterini yırttı iddiası
MUSTAFA İNCİMuğla Turgutreis Lisesi öğrencileri okul koridoruna Atatürk posterleri astı. İddiaya göre okulda nöbetçi olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi...

MUSTAFA İNCİ

Muğla Turgutreis Lisesi öğrencileri okul koridoruna Atatürk posterleri astı. İddiaya göre okulda nöbetçi olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Azim Dural koridorlara asılı Atatürk Posterlerini yırttı. Posterleri asan öğrencilere ‘siz teröristsiniz’ diye bağırdı. Aynı okulda görevli bir başka öğretmen olan İlker Altınsoy ise  Azim Dural’a tepki gösterdi. İki öğretmen arasındaki tartışma sınıftan çıkıp okul koridorlarına sıçradı. Bu arada sınıflardan dışarı çıkan öğrenciler ‘hepimiz Atatürk’ün  askerleriyiz” diye slogan attı.  Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt “ Olay doğrudur. Bununla ilgili gerekli soruşturma başlatılmıştır” dedi.

Muğla Turgutreis Lisesinde öğrencilerin astığı Atatürk Posterlerinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Azim Dural tarafından yırtılması büyük tepkilere neden oldu.  Turgutreis Lisesinde öğrenciler edebiyat dersinde öğretmenlerine ‘ hocam Atatürk posteri asmak suç mu” diye sordu. Edebiyat Öğretmeni İlker Altınsoy ‘ Atatürk posteri asmak tabi ki suç değildir” dedi. Öğrenciler tuvalete gideceğiz diye öğretmenlerinden izin alıp dışarı çıktı. Birkaç öğrenci okulun koridorlarına Atatürk posterleri astı. Daha sonra okulda nöbetçi öğretmen olan Azim Dural posterleri asan öğrencilerin sınıfına gelerek bunları nasıl asarsınız diye bağırdı.

Turgutreis Lisesi edebiyat öğretmeni İlker Altınsoy “Bir kız öğrencim bana  hocam okullarda Atatürk posterleri asmak suçmu diye sordu. Bende kendisine okullarda Atatürk poster ve resimlerinin asılmasının suç olmadığını söyledim. Öğrencilerin not ortalamalarını yazarken bazı öğrencilerim tuvalete gitmek için izin istedi. Bu arada okulun koridorlarına Atatürk posterleri asmışlar.  Öğrenciler Atatürk posterlerine asarken  Azim hoca asılan posterleri yırtıp çocukları azarlayıp sınıfa göndermiş. Bir süre sonra Azim hoca ders sırasında sınıfa geldi. Elinde yırtılmış Atatürk posterleri vardı.  İzinsiz afiş asmışlar dedi. Bende Atatürk posterinin asılması için izin alınması gerekmiyor dedim. Daha sonra posterleri asan öğrencilere bağırarak ‘ sizler teröristsiniz. Hepiniz siyah giyinmişsiniz” diye bağırdı. Bende kendisini sınıftan dışarı çıkalım öğrencilerin önünde tartışma olmasın dedim. Sınıftan çıkanca koridorda tartışmaya ve bağırmaya başladı” dedi.

İki öğretmen arasında ki tartışma sırasında sınıflardaki öğretmen ve öğrenciler koridorlara çıktı.  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenin Atatürk Posterlerini yırtığının söylenmesinin ardından okuldaki öğrenciler büyük tepki gösterdi. Öğrenciler din öğretmeni Azim Dural’a saldırdı. Araya diğer öğretmenler girdi.  Öğrenciler okul koridorlarında “ hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye slogan attı.  Okul yöneticileri öğrencilerin büyük tepkisini çeken Din Kültürü ve Ahlak Belgisi Öğretmeni Azim Dural okuldan dışarı çıkarttı.  Yaşanan bu olayın ardından Turgutreis lisesi öğrencileri okulun ve yatakanenin tüm camlarına Atatürk posterleri astı. Azim Dural daha sonra bir haftalık rapor aldı.

Atatürk Posterlerini yırttığı ileri sürülen Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni Azim Dural ise “ Tamamen yanlış bir anlaşma söz konusu. Ben Müslüman bir öğretmenim. Böyle bir şey yapmadım” dedi. Azim dural kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde ise “hakkımda yazılan posteri yırttı lafı doğru değil arkadaşlar herkese duyurulur. sadece bir uydurma. Allah hakkımda bu şekilde haber yapıp orda burada yayanlara ben ne diyeyim. tüm sevdiklerim üzerine yemin ederim yalan. Allah yırtanın ve yırttı diyenlerin en sevdiğini yanına alsın” dedi.

Milli Eğitimden sorumlu Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt “ olay doğrudur. Bu olay yaşanmış. Konuyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Yaşanan olayın detayları soruşturma sırasında ortaya çıkacak” dedi.

Bu haber toplam 924 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.