Diyaliz faciası! 1 ölü

Diyaliz faciası! 1 ölü
Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs (2024) tarihinde diyaliz sonrası fenalaşan 33 hastadan Mustafa Demir (70) hayatını kaybetti. 2 hastanın ise durumu kritik.

25 Mayıs'ta diyalize giren bazı hastalar, baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı gibi şikayetlerle hastaneye başvurdu. Durumun ciddiyeti üzerine yetkililer, tüm diyaliz hastalarını hastaneye gelmeye çağırdı. Ağırlaşan 18 hasta ambulanslarla çevre illere sevk edildi.

Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla 33 hasta Antalya, Afyonkarahisar, Isparta ve Denizli'deki hastanelere transfer edildi. 14 hastaya entübasyon uygulandı, 11'i entübasyondan çıkarıldı.

Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Mustafa Demir hayatını kaybetti. 2 hastanın durumu hala kritik.

SORUŞTURMA

Burdur Valiliği tarafından diyaliz merkezinde yaşananlara ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı.
Olayla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Yaşanan olay büyük üzüntü ve tepkilere yol açtı. Hastaların yakınları ihmal ve kusur olduğunu savunuyor. Olayla ilgili soruşturmanın sonuçlanarak sorumluların cezalandırılması talep ediliyor.

Bu olay, Türkiye'deki sağlık hizmetlerinde güven sorununu bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililerin gerekli adımları atarak benzer trajedilerin yaşanmasını önlemesi gerekiyor.

28 Mayıs 2024 tarihi itibariyle 2 hasta hala kritik durumda. Soruşturma devam ediyor. Kamuoyunun olayla ilgili bilgilendirilmesi bekleniyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 526 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.