Konya’nın Karatay ilçesinde bir apartmanda meydana gelen doğalgaz patlamasının, dairede yalnız yaşayan bir kişinin kesilen doğalgaz borusundan sızan gaz nedeniyle gerçekleştiği ortaya çıktı.
Olay, gece saat 01.40 sularında Gaziosmanpaşa Mahallesi Menzil Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı bir apartmanın 3. katındaki dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 31 yaşındaki Osman Ç.’nin yaşadığı dairede şiddetli bir patlama yaşandı. Patlamanın ardından çıkan yangın, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı.
Yaşanan olayda 13 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Yapılan ilk incelemelere göre, patlamaya Osman Ç.’nin yaşadığı dairede kesilen doğalgaz borusundan sızan gazın neden olduğu belirlendi. İddialara göre Osman Ç., olaydan hemen önce eşine “Gelmezsen evi de yakacağım, kendimi de yakacağım” şeklinde mesaj gönderdi. Daha önce ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu öğrenilen Osman Ç.’nin, apartman sakinleriyle kuş besleme nedeniyle zaman zaman tartışmalar yaşadığı da belirtildi.
Osman Ç.’nin hayati tehlikesinin sürdüğü, diğer yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.