Down Sendromlu Kızının Gelin Olma Hayalini Gerçekleştirdi

Down Sendromlu Kızının Gelin Olma Hayalini Gerçekleştirdi
Ortaca’da esnaflık yapan  İrfan Güçlü, down sendromlu kızı Seher Güçlü’nün gelinlik giyme hayalini gerçekleştirmek için bin 500 kişilik bir düğün...

Ortaca’da esnaflık yapan  İrfan Güçlü, down sendromlu kızı Seher Güçlü’nün gelinlik giyme hayalini gerçekleştirmek için bin 500 kişilik bir düğün yaptı.

Down Sendromlu Kızının Gelin Olma Hayalini Gerçekleştirdi

Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde down sendromlu Seher’in hayalini babası gerçeğe dönüştürdü. Ortaca esnaflarından İrfan Güçlü, 23 yaşındaki kızı Seher Güçlü için bin 500 kişinin katıldığı bir düğün gerçekleştirdi. Baba İrfan Güçlü, kızının gelinlik giymeyi çok istediğini belirterek, ona unutulmaz bir gün yaşatmak  ve hayalini gerçekleştirmek için bu düğünü yaptığını dile getirdi. Ortaca’da bir düğün salonunda gerçekleşen düğünde, örf ve adetelere uygun olarak bütün gelenekler gerçekleştirildi. 23 yaşındaki down sendromlu Seher için 2 Temmuz’da gündüz kına eğlencesi, akşam ise balo yapıldı. Kına eğlencesine bindallı, baloda gelinlik giyen Seher’in düğün eğlencesinde, gelin konvoyu, takı ve gelin alma merasimi de yapıldı. Başta annesi Emine Güçlü, babası İrfan Güçlü ve kız kardeşi Eylül Güçlü olmak üzere herkesin göz yaşlarını tutamadığı düğünde unutulmaz anlar yaşandı. Gündüz yemekli olan düğün hakkında konuşan baba İrfan Güçlü, kızının hayalini gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirterek;  “Seher gelinlik giymeyi çok istiyordu.  Aynı gerçek bir düğün gibi oldu. Davetiye dağıtmadık, evlere gidip söyledik, telefonla haber verdik.  Baloda  yaklaşık bin 500 kişi vardı, çok kalabalıktı. Çok zor bir şeydi.  Down sendromlu bir kızımız da olsa onun anne veya babası olmak ve onu evlendirmek zor bir duyguydu.  Bir taraftan hayali gerçek oldu.  Keşke gerçek olsaydı. Ama hayalini gerçekleştirdiğim için mutluyum. Kızım çok mutlu oldu. Gelin arabası istedi, onu da yaptık. Ben dahil herkes ağladı.” diye konuştu.

Seher Güçlü’nün düğün eğlencesine,  Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, eski Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, MHP  Ortaca İlçe Başkanı Kaan Çakır, CHP Ortaca Teşkilatı da katıldı.

Sevil OLUÇ

Bu haber toplam 3581 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.