Dünya devi bankadan Türkiye analizi

Dünya devi bankadan Türkiye analizi
HSBC'nin Türkiye raporuna göre, yatırımcılar son birkaç yıla kıyasla Türkiye'ye daha olumlu bakıyor. Son portföy akışlarındaki artış da bu iyileşmenin bir göstergesi.

Bloomberg HT'nin haberine göre, raporun yazarı HSBC CEEMEA Ekonomisti Melis Metiner, son görüşmelerden aldıkları izlenimlere dayanarak yatırımcı duyarlılığının önemli ölçüde arttığını belirtiyor. Metiner, enflasyonun daha fazla sıkılaştırma gerektirdiğine dair görüşler olsa da, son düzenlemelerin ve net iletişimin beklentileri aştığını da ekliyor.

HSBC, enflasyonun Mayıs ayında %75'e zirve yapacağını ve 2024 sonu için %48'lik bir tahminde bulunuyor. Cari açığın bu yıl 30 milyar dolar civarında olması bekleniyor. TL'deki istikrar ve TCMB rezervlerindeki iyileşme ise yatırımcıları dış dinamikler konusunda rahatlatıyor.

TCMB'nin Mart ayındaki 500 baz puanlık faiz artışı büyük ölçüde TL'deki zayıflıktan kaynaklandı. Enflasyonist baskıların yüksek kalmasına rağmen TL'nin dengede seyrettiği bir ortamda HSBC, TCMB'nin faiz oranlarında beklemeye geçeceğini öngörüyor.

Genel olarak, HSBC raporu Türkiye ekonomisine ilişkin yatırımcı duygusunda iyileşme olduğunu ve politika yapıcıların ekonomiyi daha sürdürülebilir bir yola sokmak için adımlar attığını gösteriyor. Enflasyon hala yüksek olsa da, TL'deki istikrar ve TCMB rezervlerindeki iyileşme gibi bazı olumlu gelişmeler de mevcut. Bu faktörler, yatırımcıların Türkiye ekonomisine olan bakış açısını iyileştirmeye yardımcı oluyor.

Kaynak:Bloomberg HT

Bu haber toplam 433 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.