DÜNYA ŞAMPİYONU

DÜNYA ŞAMPİYONU
Muğlalı Milli Okçu Yeşim Bostan, Fransa’da yapılan Salon Dünya Kupası’nda 120 tam puanla dünya şampiyonu oldu. Bu yıl, 15 – 17 Ocak’ta 18’incisi...

Muğlalı Milli Okçu Yeşim Bostan, Fransa’da yapılan Salon Dünya Kupası’nda 120 tam puanla dünya şampiyonu oldu. Bu yıl, 15 – 17 Ocak’ta 18’incisi düzenlenen Secondery Word Cup’ta (Salon Dünya Kupası) Muğlalı Milli sporcu Yeşim Bostan büyük bir başarıya imza attı. Bostan, Gençler Kategorisi’nde rakiplerini geride bırakarak 120 puanla dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Daha önce Avrupa Şampiyonlukları da bulunan ve geçtiğimiz yıl Çin’den de Dünya Şampiyonluğu ile dönen Türkiye’deki az sayıdaki solak okçudan biri olan 21 yaşındaki sporcu, dünya sıralamasında ilk 10’da yer alıyor.

Hedef İlk 3

Başarılı sporcu, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, ailesinin, derslerini boşladığı gerekçesiyle okçuluk yapmasına karşı çıktığını belirterek, “İyi bir üniversitede okumamı ve hayatımı kazanmamı istiyorlardı. Babam bir dönem okçuluğa gitmeme izin vermemişti. Annemle anlaşarak gizli gizli antrenmanlara devam ettim. Babam, milli takıma gitmeme rağmen ilk zamanlar yine soğuk baktı. Hatta ben kamptayken arayıp derslerimi çalışıp çalışmadığımı  soruyordu. Dünya ve Avrupa madalyalarının ardından babam, antrenmanlara benden daha çok gitmeye başladı. Her yarışmaya geliyor. Hedefim Fransa’da dünya şampiyonluğu” demişti.

Yeşim’in, Muğla’nın ve Türkiye’nin gururu olduğunu belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, “Başarılı sporcumuzu dünya tebrik ediyor. Başarılarıyla gurur duyuyoruz” dedi. Öçalmaz, Fransa’da bulunan Yeşim’i ve antrenörü Tahir Karataş’ı telefonla arayıp tebrik ettiğini açıkladı.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 584 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.