Dünyadan arama kurtarma ekipleri Türkiye'ye geliyor

Dünyadan arama kurtarma ekipleri Türkiye'ye geliyor
Arama kurtarma ekipleri, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden Türkiye'ye hareket ediyor.

Azerbaycanlı arama kurtarma ekipleri, Adana`da

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından çalışmalara katılacak Azerbaycanlı arama kurtarma ekipleri, Adana`ya geldi.

Çekya, deprem nedeniyle arama kurtarma ekibi gönderdi

Çekya, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Türkiye`ye arama kurtarma ekibi gönderdi.

Enkazdaki insanları aramak için özel olarak eğitilmiş arama ve kurtarma ekiplerine bağlı itfaiyeciler, Ostrava kentinde bulunan Leos Janacek Havaalanı`nda gerekli ekipmanları uçağa yükleyerek yola çıktı.

Arama kurtarma ekipleri, Tayvan’dan Türkiye`ye hareket etti

Arama kurtarma ekipleri, merkez üssü Kahramanmaraş`ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Tayvan’dan Türkiye`ye hareket etti.

Tayvan İçişleri Bakanı Lin Yu-Chang, Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu ve Tayvan Türk Ticaret Ofisi Başkanı Muhammed Berdibek de havaalanında hazır bulundu.

Tayvan ajansı CNA`nın haberine göre, Ulusal Yangın Ajansı (NFA), 40 arama kurtarma personelinin 3 özel eğitimli köpek ve 5 ton araç ve donanımla, yerel saatle 22.25`te (TSİ 17.25) Türk Hava Yolları`na ait uçakla Türkiye`ye hareket ettiğini bildirdi.

Tayvan hükümeti ayrıca Türkiye`ye afet çalışmaları için 200 bin dolar destek sağlayacağını duyurdu.

Tayvanlı arama kurtarma ekiplerinin en son 2011`de Japonya`da Tohoku depreminde afet kurtarma çalışmalarına destek verdiği kaydedildi.

Bu haber toplam 1441 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.