Dünya’nın En Büyük Bayrağını Yaptılar Para Cezası Yediler

Dünya’nın En Büyük Bayrağını Yaptılar  Para Cezası Yediler
Mustafa İnciDaha önce bu rekor 200 metrekareyle Çin’lilerin elinde bulunuyordu. Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği bayrak kanuna muhalefetten  208 lira...

Mustafa İnci

Daha önce bu rekor 200 metrekareyle Çin’lilerin elinde bulunuyordu. Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği bayrak kanuna muhalefetten  208 lira para cezası kesildi. Dönemin Dernek Başkanı Yaşar Bayar “ Biz sadece Çinlilerin elinde olan dünya rekorunu kırmak. Dünyanın en büyük bayrağını yapmak istedik. Verilen bu ceza bizleri gerçekten çok üzdü” dedi. Marmaris’li aşçılar 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında baharattan dünyanın en büyük bayrağını yapmak için 250 kilogram tuz ve 1,5 ton kırmızı pul biber kullanarak Atatürk Meydanı'nda 250 metrekare Türk bayrağı oluşturdu. Yaklaşık 50 kişilik ekibin görev aldığı ve 45 dakika süren etkinlik, vatandaşların ve turistlerin yoğun ilgisini gördü ve basında geniş yer buldu. Etkinliğin ardından bazı kişiler "Bayrak Kanunu'na muhalefet edildiği" iddiasıyla şikayette bulundu. Bunun üzerine Marmaris Emniyet Müdürlüğünce dönemin Dernek Başkanı Yaşar Bayar'a "kanuna aykırı olarak bayrağın yere serildiği ve üzerine basıldığı" gerekçesiyle 208 lira idari para cezası kesildi.

Eski Dernek Başkanı Yaşar Bayar “ Çinliler tarafından daha önce yapılan 200 metrekarelik "baharattan bayrak" rekorunu  kırdık. Tek amacımız Türk Bayrağını yüceltmekti. Dünyanın en büyük baharattan bayrağını yaptık. Devletin, milletin her zaman yanında olan bir meslek örgütü olarak böyle bir organizasyonu yaptık. Hepimizin mutlu olduğu bir organizasyondu. Ancak kesiler ceza bizleri gerçekten üzdü" dedi.

Bu haber toplam 892 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.