Dursun Gökbel, CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı

Dursun Gökbel, CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı
Muğla‘nın Milas ilçesi Çamköy doğumlu olan uzman Bankacı Dursun Gökbel, 28. Dönem Milletvekili seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Muğla milletvekili aday adayı oldu.

Milas Çamköy’lü uzman Bankacı Dursun Gökbel, 28. Dönem Milletvekili seçimleri CHP’den Muğla milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Dursun Gökbel kimdir?

1963 yılında Milas/Çam Köy’ünde doğdu. Evli ve bir çocuk babası. İlkokulu Çam Köy’de orta ve lise eğitimini Milas Lisesi’nde, üniversite eğitimimi Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde- İktisat Fakültesinde yan dal makro ve mikroekonomi eğitimi alarak-1986 yılında bitirdi.

Mayıs 1987 yılında Uzman olarak T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nde bankacılığa başladı. Ziraat Bankasında Uzman olarak görev yaptığı dönemde, Türkiye genelinde orta-uzun vadeli yatırım kredilerinin ekonomik, mali ve teknik olarak değerlendirilmesi görevini yürüttü. Bu sayede, tüm Türkiye’de yapılan yatırımları yakından gözleme fırsatı buldu.

1996 yılında yurt dışında “Özbekistan Cumhuriyeti Maliye Akademisi” Taşkent’de Özbek Bankacıları eğitmek amacıyla görev yaptı.

Türkiye’nin yaşadığı en büyük ekonomik krizlerden biri olan 2001 krizinde Kemal Derviş ve ekibiyle çalışma fırsatı buldu. Bu dönemde Ziraat Bankası’nın yeniden yapılandırılmasında Tarımsal ve Tarımsal Sanayi Kredileri Daire Başkanı olarak görev yaptı. Yine aynı dönemde Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Denetim Kurulu üyeliği görevini de yürüttü.

Daha sonra sırasıyla; Ziraat Bankası’nın; Balgat/Ankara Ticari Şubesi, Beşevler/Ankara Şubesi, Kızılay/Ankara Şubesi ve Başkent/Ankara Şubesi Müdürlükleri görevlerini yürüttükten sonra 2021 yılı Nisan ayında kendi isteğile emekli oldu.

Bankadaki görevini tamamladıktan sonra, aileden kalan zeytinliklerden çıkan zeytinyağlarını değerlendirmek amacıyla Çamköy/Milas’ta küçük ölçekli butik imalata yönelik kendi markasıyla zeytinyağı depolama ve paketleme tesisi kurup işletmeye başladı. Ayrıca, Ankara’da eşine ait “Gökbel Hukuk ve Arabuluculuk Bürosu”nda, eşi ile birlikte bankacılık, sorunlu krediler ve diğer hukuki konularda danışmanlık hizmeti veriyor.

Bu haber toplam 1264 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.