Bankalarda Yeni Dönem: Artık Alınıp Satılabilecek
Yayınlanma:
Güncelleme:
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan yeni bir karara göre bankaların kıymetli maden satışlarıyla ilgili önemli bir değişikliğe gitti. Buna göre, bankalar artık altın, gümüş ve platinle birlikte paladyum da satabilecek.
MYNET'in haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğ, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar’a ilişkin bir değişiklik getirdi. Önceden sadece altın, gümüş ve platin için geçerli olan düzenlemeye paladyum da dahil edildi.
Böylelikle, bankalar artık paladyum ile de işlem yapma yetkisine sahip olacak. Tebliğdeki diğer güncellemeyle birlikte, "gümüş ve platin" ibaresi "gümüş, platin ve paladyum" şeklinde değiştirilerek, paladyumun finansal işlemlerde daha geniş bir şekilde değerlendirilebilmesi sağlandı.
Kaynak:MYNET
Bu haber toplam 121 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.