Borsada Manipülasyon Soruşturması

Borsada Manipülasyon Soruşturması
Borsa İstanbul’da manipülasyon yaptığı tespit edilen 17 şüpheliye gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden organize hareket ettiği ve birçok ilde operasyon düzenlendiği bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Borsa İstanbul’da manipülatif işlemler yaptığı belirlenen 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturma, Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören sermaye araçlarında olağan dışı fiyat ve işlem hacmi dalgalanmalarının tespiti üzerine başlatıldı.

Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri AŞ (PRKAB) ile Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama AŞ’nin (DOBUR) hisselerinde manipülasyon yapıldığı belirlendi.

’Hektor As’ ve ’Borsa Dostlar Konağı’ adlı sosyal medya sayfaları üzerinden organize hareket ettikleri saptanan 17 şüpheli hakkında, ’suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ ve ’piyasa dolandırıcılığı’ suçlarından gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul, Antalya, Şanlıurfa, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun, Bursa ve Ankara’da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin yakalanmasına devam ediliyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 17 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.