Dışarıda sigara içenlere kötü haber: Belediye bu cezayı yazmaya başladı

Dışarıda sigara içenlere kötü haber: Belediye bu cezayı yazmaya başladı
Milano Belediyesi, hava kirliliğiyle mücadele kapsamında açık havada sigara içme yasağını genişletiyor. 1 Ocak 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek düzenleme, tüm kamusal açık alanlarda sigara içilmesini yasaklıyor. Kurallara uymayanlar için 240 Euro’ya kadar para cezası öngörülüyor.

2025 yılından itibaren, Milano’da sigara içmek için başkalarıyla en az 10 metre mesafe bulunan izole alanlar haricinde tüm açık hava mekanları yasak kapsamına alındı. Bu kapsamda sokaklar, restoran ve barların açık hava bölümleri, parklar, oyun alanları ve toplu taşıma durakları da yasaklı bölgeler arasında yer alacak. Bu düzenleme, hava kirliliğini azaltmak ve kamusal alanlarda sağlıklı bir yaşam ortamı oluşturmak amacıyla hayata geçiriliyor.

Sigara 3

Halk Sağlığı ve Çevre İçin Kritik Adım

Milano, hava kirliliği nedeniyle Avrupa Birliği tarafından sıklıkla uyarılan şehirlerden biri. PM 2.5 seviyeleri gibi zararlı partiküller, şehrin hava kalitesini ciddi şekilde düşürüyor. Belediye, sigara yasağının çevresel etkileri en aza indirme ve halk sağlığını koruma konusunda etkili bir araç olacağını ifade ediyor. Bu düzenleme, Milano’yu Avrupa’nın temiz hava politikaları açısından örnek bir şehir haline getirme çabalarının bir parçası.

Ceza Sistemi Uygulanacak

Sigara yasağını ihlal edenler, 40 ila 240 Euro arasında değişen para cezalarıyla karşı karşıya kalacak. Belediye yetkilileri, cezaların yalnızca caydırıcı olmakla kalmayacağını, aynı zamanda halkın bu yasağa uyumunu hızlandıracağını düşünüyor. Cezaların sıkı bir şekilde denetleneceği de vurgulanıyor.

Elektronik Sigaralar Serbest

Yeni düzenlemede elektronik sigaralar yasak kapsamına alınmadı. Yetkililer, elektronik sigaraların hava kirliliği üzerindeki etkilerinin daha sınırlı olduğunu belirtiyor. Ancak uzmanlar, bu ürünlerin uzun vadeli etkileriyle ilgili daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguluyor. Elektronik sigaralara yönelik ek düzenlemelerin ilerleyen yıllarda gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 419 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.