GSS Borçluları Yaşadı: 10 Milyon Kişinin Borcu Ertelenecek
Hükümet, borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar için hem erteleme hem de geçmiş yıllara ait borçların silinmesini kapsayan kapsamlı bir çalışma yürütüyor.
Son Dakika haber sitesinde yer alan habere göre, hazırlanan düzenlemenin önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulacak torba yasa teklifine dahil edilmesi bekleniyor.
Yeni düzenleme ile yaklaşık 10 milyonu aşkın vatandaşın toplamda 100 milyar TL’yi aşan GSS borcu ertelenecek.
3 Milyarın Üzerinde Borç Silinecek
Düzenlemenin en somut adımı, geçmişe dönük borçların silinmesi oldu.
1 milyon 491 bin kişinin 2015 yılına ait toplam 3 milyar 128 milyon TL’lik GSS prim borcu tamamen silinecek. Bu silinecek tutarın 554 milyon TL’si ana para, kalan 2,574 milyar TL’si ise gecikme cezası ve faizlerden oluşuyor.
Düzenleme Kimleri Kapsıyor?
Yeni af düzenlemesi, özellikle gelir testine girmemiş veya gelir seviyesi düşük olduğu için primlerini ödeyemeyen ve çeşitli yapılandırmalara rağmen borç yükü altında kalan vatandaşları kapsayacak.
2012 yılında yürürlüğe giren GSS sistemi, Türkiye’de yaşayan herkesin gelir durumuna göre prim ödemesini veya devlet tarafından primlerinin karşılanmasını öngörüyor.
Bu düzenleme, GSS borcu nedeniyle sağlık hizmetlerine erişimde sıkıntı yaşayan milyonlarca vatandaşa önemli bir rahatlama sağlayacak.
Kaynak:SON DAKİKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.