Hürmüz Boğazı Açıldı, Piyasalar Hareketlendi: Altın ve Gümüş Yükseldi, Brent Petrol Çakıldı
TGRT'de yer alan habere göre; ABD ve İran arasında ateşkesin ardından İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'den piyasaları hareketlendiren açıklama geldi. Arakçi, Hürmüz Boğazı'nın açıldığını duyurdu.
Hürmüz'ün açılmasıyla birlikte altın, gümüş, borsalar yükselirken, brent petrol düşüşe geçti.
Altın Fiyatları
• Ons altın Hürmüz'ün açılmasına anında reaksiyon verdi. Ons altın 4 bin 888 dolara kadar yükseldi. Gram altın ise 7 bin TL'nin üstüne çıktı.
Gümüş Fiyatları
• Altın gibi gümüş de yükselişe geçti. Gümüş yüzde 4'e yakın yükselişle 118 TL'ye tırmandı. Ons gümüş 82 dolara çıktı.
Borsa Da Sıçradı
• Borsa İstanbul da Hürmüz'ün açılmasıyla rekor seviyelere fırladı. BİST yüzde 1,5'in üstünde yükselişle 14 bin 438 puana sıçradı.
Brent Petrol Çakıldı
• Brent petrol fiyatı sert düştü. Brent petrol yüzde 10'dan fazla bir düşüşle 88.74 dolara kadar geriledi.
Turmp'tan İran'a Teşekkür
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Hürmüz Boğazı’ndan ticari gemilerin geçişine Lübnan'daki ateşkes süresince tamamen izin verildiğini duyurmasından sonra ABD Başkanı Trump, sosyal medyadan İran'a teşekkür etti.
Kaynak:TGRT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.