Son Dakika! Kamu İşçisi İçin Zam Teklifi Belli Oldu

Son Dakika! Kamu İşçisi İçin Zam Teklifi Belli Oldu
Kamuda yaklaşık 600 bin işçinin ücret artışının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde işveren tarafını temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenler Sendikası'nın (TÜHİS) teklifi ilk 6 ay için yüzde 16, ikinci 6 ay için yüzde 8 oldu.

Karayolları, demiryolları, enerji santralleri, bakanlıklar, üniversiteler ve hastaneler gibi kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 600 bin işçiyi ilgilendiren 2025 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri devam ediyor.

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, ortak zam taleplerini 27 Şubat’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunmuştu. Görüşmeler kapsamında işçi ve işveren tarafı, daha önce 16 ve 24 Nisan ile 16 Mayıs’ta bir araya gelmiş ancak bu toplantılarda TÜHİS tarafından herhangi bir teklif sunulmamıştı.

İlk Teklif Bugün Açıklandı

TÜHİS’in, işveren tarafını temsilen ilk zam teklifini bugün açıkladı. TÜHİS’in teklifi ilk 6 ay için yüzde 16, ikinci 6 ay için yüzde 8 oldu. Teklif, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ tarafından değerlendirilecek.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, dün düzenlediği basın toplantısında, “Verilen teklife bakacağız. Talebimizin karşılığında ne verdiler onu değerlendireceğiz. Bu ilk teklif olduğu için oranı bilmiyoruz, teklif geldikten sonra açıklama yapacağız” demişti.

Kaynak:EKONOMİM

Bu haber toplam 177 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.