Ekonomist Mahfi Eğilmez'den şoke eden dolar açıklaması

Ekonomist Mahfi Eğilmez'den şoke eden dolar açıklaması
Dolar Kurunun 25 TL'ye Gerilemesi Mümkün: Ekonomist Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası'nın faizleri biraz daha artırması durumunda dolar kurunun 25 TL'ye kadar gerileyebileceğini söyledi. Eğilmez, kurun yukarı gitmesini istemediğini ve bunun GSYH'yi düşürdüğünü de ekledi.

Dünya'dan Birol Bozkurt'un haberine göre, Merkez Bankası Eleştirisi: Eğilmez, Merkez Bankası'nın 20 yıldır yüzde 5 olan enflasyon hedefini bir kez bile tutturamadığını ve bütçe açığının da arttığını eleştirdi. Faiz oranlarının enflasyonu gerçekçi bir şekilde yansıtmadığını ve faizin tek başına ekonomiyi kurtaramayacağını savundu.

Türkiye Neden Batmıyor?: Eğilmez, Türkiye'nin batmamasının nedenini yastık altındaki altın ve yurt dışı döviz rezervlerine bağladı. Türkiye'de 3.800 ton altın ve 100-150 milyar dolar döviz varlığının olduğunu ve bunun ekonomiyi ayakta tutan önemli unsurlardan biri olduğunu belirtti.

Eğilmez, Türkiye ekonomisinin 2024 sonunda yüzde 4 büyüyeceğini ve işsizlik oranının da yüzde 8.6 ile fena olmadığını söyledi.

Eğilmez, piyasa ekonomisinin gerekliliklerine dikkat çekerek, fiyat, faiz ve kur politikalarına müdahalenin olumsuz sonuçlarına işaret etti.

Eğilmez, Merkez Bankası'nın para politikasını gerektiğinde sıkılaştırması gerektiğini ve faiz oranlarının gerçek enflasyona göre belirlenmesi gerektiğini savundu.

Kaynak:Dünya

Bu haber toplam 9611 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.