Ekonomiyi turizm ayakta tutuyor

Ekonomiyi turizm ayakta tutuyor
Türkiye ve Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu “ Türkiye ekonomisi 100 milyar dolar cari açık verdi. Turizm sayesinde bu rakamı 75...

Türkiye ve Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu “ Türkiye ekonomisi 100 milyar dolar cari açık verdi. Turizm sayesinde bu rakamı 75 milyar dolara düşürdük. Bir nevi ülke ekonomisini turizm ayakta tuttu” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Muğla’nın turizmde altın yumurtlayan tavuk olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu “ Türkiye son 6 yılda diğer ülkelere göre yüzde 50 turist artışı sağlamıştır. Ancak Türkiye’ye gelen turist kişi başına sadece 750 dolar harcıyor. Oysa İspanya’ya giden bir turist bin dolar harcıyor. Türkiye turizmi yılda 25 milyar dolar kazanıyor. Oysa biz Türkiye’ye gelen turistte bin dolar harcatabilseydik 10 milyar dolar daha cebimize para girecektir. Geçen yıl Türkiye ekonomisi 100 milyar dolar cari açık verdi. Biz bu açığı turizm sayesinde 75 milyar dolara düşürdük. Turizm de marka olmamız gerekli. İspanya’nın950 kmsahil şeridi varken sadece Muğla’nın bin124 kmsahil şeridi var. Buna rağmen İspanya 55 milyon turist ağırlıyor. Muğla ise sadece 3 milyon turist ağırlıyor. Marka olursanız bire on daha fazla kazanacaksınız. Buda işin tanıtımına ve reklamına bağlı” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu “ dünyada değeri ve ihtiyacı hiç kaybolmayacak tek sektör tarımdır. Geçenlerde ABD’nin 10. büyük eyaletinin valisi misafirimdi. Kendisi İstanbul’da can eriği yemiş. Bana bu eriğini nasıl alabileceğimi sordu. Dünyanın en zengin pazarında ereğimizi tanıtamıyoruz. Hollanda’nın yıllık tarım geliri 80 milyar dolar. Türkiye’nin ise sadece 12 milyar lira. Dünyanın ekilebilir arazileri arasında 7. ülkeyiz. Aklımızı kullanırsak dünya zengini oluruz” dedi.

Bu haber toplam 560 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.