El emekleri sergilendi

El emekleri sergilendi
Muğla Belediyesi’nin 2011-2012 yılı gerçekleştirdiği 34 daldaki kurslar sonucuna ulaştı. Muğlalıların beğenisine sunulan binlerce el ürünleri Gazi...

Muğla Belediyesi’nin 2011-2012 yılı gerçekleştirdiği 34 daldaki kurslar sonucuna ulaştı. Muğlalıların beğenisine sunulan binlerce el ürünleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde Muğlalıların beğenisine sunuldu.

Her yıl Muğla Belediyesi’nin her yıl açtığı el sanatları kursu bu yılda gerçekleşti. 2010-2011 yılında 28 dalda açılan kurslara 1778 kişi başvururken, 2011-2012 kış döneminde 34 dalda kurs açıldı. Açılan kurslara 1279 bayan, 623 erkek olmak üzere toplam 1902 kişi müracaat etti.

Kadın ve erkeklerin el hünerlerini gösterdikleri kurslar sonunda, yapılan çalışmalar Muğla Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde Muğlalıların beğenisine sunuldu. Yorganında, pikesine, Resimden, ahşap boyamaya kadar binlerce el sanatlarının yer aldığı sergi, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından açıldı.

Sergi açılışında konuşan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “El emeği göz nuru becerinin üretime dönüştüğü sergi ile bu güzel sanat merkezini taçlandıran kursiyerlerimize ve hocalarımıza en içten dileklerimle teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu haber toplam 528 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.