Emirleri okyanus ötesinden almayız

Emirleri okyanus ötesinden almayız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu sahil kasabı Akyaka’da bir ekmek fırının açılışını yaptı. Fırından çıkan ilk ekmeği yiyen Kılıçdaroğlu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu sahil kasabı Akyaka’da bir ekmek fırının açılışını yaptı. Fırından çıkan ilk ekmeği yiyen Kılıçdaroğlu “Biz kendi halkımıza, kendi istihbarat kaynaklarımıza güvenceğiz. Siz nasıl olur da kendi geleceğinizi, kendi istihbaratınızı, kendi dış politikanızı birisine endekslersiniz. Biz talimatı okyanus ötesinden almayız. Milletimizden alırız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla’nın Dalaman, Köyceğiz, Ortaca ilçelerinde incelemelerde bulundu. Daha sonra kara yolu Muğla’nın ula ilçesine bağlı Akyaka beldesine geçti. Belediye binası önünde ‘Başbakan Kemal’ sloganları ile karşılanan Kılıçdaroğlu Belediye Başkanı Ahmet Çalça’dan bilgiler aldı. Daha sonra bir ekmek fırının açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu fırından çıkan ilk ekmeğin tadına baktı.

CHP Lideri yaptığı açıklamada “   "Eğer bir ülke kendi istihbaratını başka bir ülkeye endekslemişse o ülke bağımsız değildir. Bir ülke kendi dış politikasını başka bir ülkenin dış politikasına endekslemişse o hükümet milli değildir. Gayri milli bir hükümettir o hükümet biz talimatı okyanus ötesinden almayız. Biz talimatı milletimizden alırız Aylardır soruyorum. Uludere'ye uçak gönderdiniz. Talimatı kimden, istihbaratı kimden aldınız-" diyen Kılıçdaroğlu, "Konuşmuyorlardı... ABD açıkladı, 'ben verdim' dedi. 'Ben verdim ama siz beceremediniz, gidip vatandaşları bombaladınız', dedi. Düşününün, eğer bir ülke kendi istihbaratını başka bir ülkeye endekslemişse, o ülke bağımsız değildir. Bir ülke kendi dış politikasını başka bir ülkenin dış politikasına endekslemişse o hükümet milli değildir. Gayri milli bir hükümettir o hükümet. Biz kendi halkımıza, kendi istihbarat kaynaklarımıza güvenceğiz. Siz nasıl olur da kendi geleceğinizi, kendi istihbaratınızı, kendi dış politikanızı birisine endekslersiniz” dedi.

Bu haber toplam 600 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.