Endişeli bekleyiş

Endişeli bekleyiş
Lübnan’da Mikdat Aşireti tarafından kaçırılan Aydın Tufan Tekin’in bir kurtarma operasyonunda yaralandığı ileri sürüldü. Tekin’in Marmaris’te...

Lübnan’da Mikdat Aşireti tarafından kaçırılan Aydın Tufan Tekin’in bir kurtarma operasyonunda yaralandığı ileri sürüldü. Tekin’in Marmaris’te yaşayan ailesi ise bu haberler üzerine perişan oldu. Baba Muhammet Tekin “ şuana kadar bize hiçbir şey bildirilmedi. Bizde haberleri izliyoruz. Yetkililerden haber bekliyoruz” dedi. Tekin ailesi öğle saatlerinden bu yana gazetecilerin telefonlarına yanıt vermiyor.

15 Ağustos’ta kaçırıldı

İstanbul’da Arçelik Bayiinde Satış Yöneticisi olarak çalışan Aydın Tufan Tekin iş görüşmesi için gittiği Beyrut’ta 15 Ağustos tarihinde Mikdat Aşireti tarafından kaçırılmıştı. Lübnan Ordusu kaçırılan rehineleri kurtarmak için operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyon sırasında Türk rehine Aydın Tufan tekin’in ağır yaralandığı ileri sürüldü. Lübnan'ın Sesi radyosuna konuşan Mikdat aşireti sözcüsü Mahir Mikdat, "Ordu, çok sayıda eve operasyon düzenledi. Baskınlardan birinde Türk rehine yaralandı. Suriyeli rehineleri geride bırakan aşiret üyelerimiz, Tekin'i alıp kaçtı. Operasyon sırasında tekin yaralandı. Yaralanan Tekin'in durumunun ciddi. Beyrut'un dış kesimindeki bir evde tedavi altına alındı” diye açıklama yaptı.

Ailesi endişeli bekliyor

Aydın Tufan Tekin’in kurtarma operasyonu sırasında ağır yaralandığı haberlerinin ardından gözler Tekin’in Marmaris’te yaşayan ailesine çevrildi. Tekin ailesi Marmaris’te Dışişleri Bakanlığından gelecek olan haberi beklemeye başladı. Baba Mahmut Tekin “şuana kadar bize hiçbir şey bildirilmedi. Bizde haberleri izliyoruz. Sadece televizyonlarda çıkan haberler kadar olayları biliyoruz. Oğlumuzun sağlık durumundan ve hayatından endişe ediyoruz. Yetkililerden haber bekliyoruz” dedi. Tekin ailesi bu beyanatının ardından gazetecilerle görüşmeme kararı aldı. Tekin ailesi öğle saatlerinden itibaren gazetecilerin telefonlarına çıkmıyor.

Bu haber toplam 562 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.