ENGELLİ ENGELSİZ HERKESE İLETİŞİM

ENGELLİ ENGELSİZ HERKESE İLETİŞİM
Muğla Engelliler Derneği engelli ve engelsiz herkesin daha sağlıklı iletişim kurabilmesi amacıyla ‘İletişimin Ustalığı Eğitimi’ adı altında seminer...

Muğla Engelliler Derneği engelli ve engelsiz herkesin daha sağlıklı iletişim kurabilmesi amacıyla ‘İletişimin Ustalığı Eğitimi’ adı altında seminer düzenliyor. İki gün sürecek olan eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Muğla Engelliler Derneği tarafından engeli ve engelsiz bireylerin kendisini daha iyi anlatabilmesi ve karşısındakini daha iyi dinleyebilmesi için ‘İletişimin Ustalığı Eğitimi’ adı altında seminer düzenledi. Muğla Üniversitesi Sıktı Koçman Üniversitesi’nde dün başlayan seminer bugünde devam etti. İki gün boyunca katılımcılara iletişim konusunda çeşitli bilgiler verilirken seminerin sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Üniversitede düzenlenen seminere Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, dernek üyeleri ile çok sayıda öğrenci ve engelli vatandaş katıldı. Seminer hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Çakıroğlu, amaçlarının engelli ve engelsiz kişiler arasındaki iletişimi daha iyi bir noktaya getirmek olduğunu söyledi. Çakıroğlu, “Daha önce 80 ülkenin katılımıyla gerçekleşen ve Muğla Valiliğinin desteği ile Dünya Engelliler Birliği Genel Kuruluna gitmiştim. Bu kurulda böyle bir semineri yapıldığını öğrendim ve araştırdım. Araştırmalarım sonucunda İstanbul’dan Dönüşüm Konağı Başarı Psikolojisi Enstitüsü ile görüşerek Muğla’da böyle bir etkinliğin faydalı olabileceğini düşündüm. Etkinlik kapsamında 10 eğitmen katılımcılara 2 gün boyunca iletişim konularında bilgi verecekler. Seminer sonunda ise katılımcılara sertifika verecekler. Dernek olarak akülü sandalye ihtiyacı ve buna benzer engelli vatandaşlarımıza olan duyarlığı Muğla’da aştığımıza inanıyorum. Bu yüzden artık engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin tükendim yoruldum dedikleri noktada ne yapmaları gerektiği konusunda eğitim vermek.Mayıs ayında bu tür etkinliklerimiz sürecek” dedi.

Konuşmaların ardından seminerin ilk gününde İletişimde bilinmeyen gerçekler, İletişimde nasıl etkili olunur,İnsan tanıma sanatı, Kişilik yapılarına göre insan tanıma, İlişkide gizemli zıtlıklar, İletişimde ikna becerileri konularında bilgi verildi. İkinci gün ise, İletişimde aldanma, İletişimde üretim tüketim boyutu, İletişimde mutluluğun sırları, İletişimde siyah beyaz yönler, Topluluk önünde sunum becerileri, İletişimde 3 boyut konularında bilgi verilecek.

Bu haber toplam 820 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.