ENGELLİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

ENGELLİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yahşi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ziyaretinde engelli öğrencilerle birlikte vakit geçirdi. Bodrum...

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yahşi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ziyaretinde engelli öğrencilerle birlikte vakit geçirdi. 

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yahşi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek okul idarecileri ve öğrencilerle bir araya geldi. Okul Müdürü Mehmet Çoban ile Okul Aile Birliği Başkanı Emel Çakıroğlu tarafından karşılanan Mehmet Kocadon, okul bahçesi ve sınıfları gezerek öğretmen ve öğrenciler ile keyifli sohbetler etti. Başkan ayrıca öğretmenlerden öğrenciler ve okuldaki eğitim çalışmaları hakkında da bilgiler aldı.

Müdür Mehmet Çoban da ziyarette okula verdiği destekler nedeniyle Başkan Kocadon'a teşekkür ederek, "Şuan da okulumuzda 20 öğretmen bulunuyor. Toplam 60 öğrencimiz, 10 adet sınıfımız ve her sınıfımızda 2'şer öğretmenimiz ile eğitim ve öğretimimize devam etmekteyiz. Branş öğretmenlerimiz derslere katıldıklarında, el sanatları gibi sanatsal derslerle birlikte her sınıfta 3 öğretmenimizin de bulunduğu zamanlar olabiliyor. Ortalama her sınıfımızda 5-6 öğrencimiz bulunuyor. Sınıflarımızda bireysel eğitimler de yapılıyor. Daha çok alt sınıflarımızda öz bakım becerileri kapsamında çocukların kendi kişisel, sosyal uyumları, topluma uyumları yanı sıra beslenme eğitiminden giyinme eğitimine, fermuar eğitimi, düğme ilikleme, kaşık kullanma, çatal kullanma becerileri de öğretiliyor. Ayrıca konuşma eğitimi, konuşma becerileri ve okuma yazmaya hazırlık eğitimleri de veriliyor. Üst yaş gurubu öğrencilerde ise daha çok atölye çalışmaları, spor, beden eğitimi, müzik, el sanatları, seramik gibi alanlarda eğitimler veriliyor. Bununla birlikte üst yaş gurubunda sosyal iş becerileri, sosyal kültürel beceriler ve akademik beceriler konusunda da öğrencilerimiz yol kat etmiş oluyorlar. Onlar için daha çok el becerilerine yönelik ve meslek kazandırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "2002 yılında Ortakent-Yahşi Belediye Başkanlığım sırasında üç-beş kişi ile temelini attığımız Yahşi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi benim için çok ayrı bir öneme sahip" diyerek duygularını şöyle ifade etti: "Buraya her gelişim beni çok heyecanlandırmıştır. Okuldaki çocuklarımızın eğitim almalarını görmek beni çok mutlu ediyor. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Onların gerek eğitimleri, gerekse yaşam koşulları için elimden ne gelirse destek olmaya devam edeceğim. Amacımız onlara daha rahat bir yaşam sağlamak"

Başkan Kocadon, daha sonra okulda çocuklarını bekleyen velilerin de yanlarına giderek kendileriyle sohbet etti. Öğrenci velileri, engelli çocuklarının iyi bir eğitim almaları için bu okulun çok gerekli olduğunu ifade ederek, okulun yapımında ve kurulmasında emeği geçen, sonrasında da desteğini esirgemeyen Mehmet Kocadon'a ve eşi Hülya Kocadon'a teşekkür etti.

Bu haber toplam 574 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.