‘Engel’liler araç istiyor

‘Engel’liler araç istiyor
Muğla’daki engelli vatandaşları bir çatı altında tutmaya çalışan ve çeşitli etkinlikler ile engellileri hayata barıştıran Muğla Engelliler Derneği...

Muğla’daki engelli vatandaşları bir çatı altında tutmaya çalışan ve çeşitli etkinlikler ile engellileri hayata barıştıran Muğla Engelliler Derneği araç sıkıntısı çekiyor. Birçok etkinlik için Muğla Belediyesinden destek alan Engelliler Derneği son günlerdeki etkinliklere araçları olmamasından dolayı katılamıyor.

Muğla Valiliği ve Muğla Belediyesi desteğiyle Kışla parkına inşa edilen Muğla Engelliler Derneği hizmet binası ile tek çatı altında buluşan engeliler, araç olmamasından dolayı etkinliklere katılamıyorlar. Birçok etkinliğe belediyenin araçları ile giden Muğla Engeliler Derneği il merkezi dışındaki yerlere gidemiyorlar.

Engeliler olarak birçok konuda sıkıntı çektiklerini dile getiren Muğla Engel Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, bunların başında araç sıkıntısı olduğunu belirtti. Çakıroğlu, “Kurulduğumuz günden bu yana engeli vatandaşlarımızı hayatın içinde olmaları için elimizden gelen bütün desteği veriyoruz. Birçok etkinlikte onların en büyük ihtiyacı olan araç konusunu Muğla Belediyesi sayesinde karşılıyoruz. Ancak belediyenin bu hizmeti sadece mücavir alanları içerisinde oluyor. Geçtiğimiz gün içerisinde Marmaris’te engeliler için düzenlenen bir yarışmaya araç sıkıntısından dolayı gidemedik. Bunun gibi daha önce engeliler günü olarak düzenlediğimiz ve Pınarbaşı restoran da yaptığımız gecemizde belediyeden mücavir alanı olduğundan araç tahsis edemedik. Aynı zamanda belediyeden devamlı araç istemek de artık bizi mahcup ediyor. Akyaka belediyesi bizi kahvaltıya davet etti ancak bedensel engelli arkadaşlarımızı oraya götüremiyoruz. Tekerlekli sandalyeyi araca alamıyoruz. İmkanlar doğrultusunda engelli vatandaşlarımızı hayata kazandırıp her türlü etkinliğe sokmak istiyoruz. Kendimize ait bir aracımız olsa en büyük engelimizi aşacağımız. Vali beyle görüştük ve bizden araç fiyatlarını bakmamızı istedi. Ancak valiliğin desteğini almak onlara devamlı yük olmak bizi üzüyor. Bizler yardım sever vatandaşlardan da destek istiyoruz ” dedi.

Bu haber toplam 557 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.