Engelliler piknikte buluştu

Engelliler piknikte buluştu
Muğla’da 10-16 Mayıs Engelliler haftası çerçevesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizesinde engellere kışla parkında piknik düzenlendi....

Muğla’da 10-16 Mayıs Engelliler haftası çerçevesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizesinde engellere kışla parkında piknik düzenlendi. Muğla Engelliler Derneği, Zihinsel Engelli Çocukları Koruma ve Okullarını Yaşatma Derneği, Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi, Gelişim Özel Eğitim, Melek Özel Eğitim, Aydın Teknoloji Secaattin Aydın ve Hayır Sever Suat Dereli’nin desteğiyle gerçekleşen piknikte engelliler gönüllerince eğlendi.

Engelliler Haftası kapsamında çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar çeşitli etkinlikler ile devam etmiş bugünde, kışla parkında düzenlenen piknik ile sürdü. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizesinde gerçekleşen pikniğe Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Engelliler Derneklerinin Başkanları ve engelliler katıldı.

Engelli vatandaşların gönüllerince eğlendikleri piknikte, pilav üstü kavurma dağıtıldı. Piknikte konuşan Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, “Engelliler haftasını çeşitli etkinlikler ile kutlamaya devam ediyoruz. Bu çerçevede ise Atatürk anıtına çelenk sunumu yaptık daha sonra paneller düzenledik. Bugün ise engelli arkadaşlarımız ile birlikte piknik yapıyoruz. Önemli olan engelli vatandaşlarımızın önlerindeki engellerini kaldırmak, bu sayede zaten onlar her şeyi başarabiliyorlar. Onlara iş imkanı sağlamak onlar için istihdam yaratmamız gerekiyor. Bu günde bu güzel piknik ile kendilerine olan özgüveni onlara vermeye çalıştık. Hafta boyunca bu etkinliklerimiz sürecektir” dedi.

Bu haber toplam 711 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.