Engellilerin Hayatını Kolaylaştıracağız

Engellilerin Hayatını Kolaylaştıracağız
AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında AK Parti’nin engellileri toplumun dışına...

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında AK Parti’nin engellileri toplumun dışına iten, eve hapseden ilkel anlayışı reddederek, onlar için pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirdiğini ifade etti. Öztürk, toplumun asli unsuru engellilerin ihtiyaç ve taleplerini karşılamanın, sosyal devlet ilkesine bağlı hareket eden hükümetlerinin öncelikleri arasında bulunduğunu belirtti.  Öztürk, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti olarak bu konuda öncelik verdiğimiz hususlar arasında yer alan, ihtiyacı olan tüm engelli çocukların özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmalarının önünü açtık. 'Engelliler Destek Projesi' ile engellilerimizin kendi projelerini hayata geçirmelerini sağladık. İlave olarak hükümetlerimiz döneminde bugüne değin binden fazla engelli öğretmenimiz bakanlık bünyesinde istihdam edildi. Bununla beraber kamuda engelli istihdamı 5 katına çıkartıldı.

Engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı sağlanarak, engelli çalıştıran işverenlere prim teşviki sağlandı. Refah içinde bir ömür geçirmeleri adına engelli vatandaşlarımıza kolay emeklilik yolu açıldı ve arzu eden emeklilerimize maaşlarının evinde ödenmesi kolaylığı sağlandı."

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, mesajını şu ifadelerle tamamladı:  "Hedefimiz engellilerin sosyal dışlanmışlık duygusundan kurtulduğu bir Türkiye'dir. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde, Muğla’daki sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak çok daha büyük adımlar atacağız. Toplumumuzun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili meselelerdeki duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgi ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum."

Bu haber toplam 531 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.