“Engelsiz Kampüs Birimi” Engelleri Aşıyor

“Engelsiz Kampüs Birimi” Engelleri Aşıyor
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, “Engelsiz Kampüs Birimi” çalışmalarına devam ediyor. Üniversitede eğitim gören özel gereksinimi olan öğrencilerin...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, “Engelsiz Kampüs Birimi” çalışmalarına devam ediyor. Üniversitede eğitim gören özel gereksinimi olan öğrencilerin hayatlarını yaşıtlarıyla eşit ve etkin biçimde sürdürebilmeleri amacıyla kurulan “Engelsiz Kampüs Birimi” tüm çabalarıyla çalışmaya devam ediyorlar.

Özel gereksinimi olan öğrencilerin eğitime erişebilirliği ile ilgili problemler ve eğitim süreçleri boyunca karşılaştıkları engeller, onların akademik yaşamlarından kopmalarına neden olduğunu belirten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Engelsiz Kampüs Birimi, engeli olan öğrencilerin özellikle orta öğretim süreçleri boyunca akranlarıyla sosyal etkileşim kurup, günlük yaşam becerilerini geliştirmeleri amacıyla çeşitli yasal zeminler oluşturulmuşsa da, bu çalışmalar üniversite döneminde yetersiz kaldıklarını belirtti.

Bu nedenle engeli olan öğrencilerin akademik, idari, fiziksel, psikolojik, barınma ve sosyal alanlara ilişkin ihtiyaçlarını tespit ederek bu alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi Deniz Tekin Ersan koordinatörlüğünde Engelsiz Kampüs Birimi faaliyetlerini sürdürüyor.

Hem Öğrencilere Hem De Öğretim Elemanlarına Destek Veriyor

Birimin, Üniversitede öğrenim gören engeli olan öğrencilere gereksinim duydukları akademik ve sosyal desteği sağladığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Deniz Tekin Ersan, öğretim elemanlarına da engeli olan öğrenciler ile çalışma konusunda danışmanlık verdiğini dile vurguladı.

Deniz Tekin Ersan, Engelsiz Kampüs Biriminin öğrenciye, akademik programlara erişimde kolaylık, barınma ihtiyaçlarını karşılamada öncelik ve kampüs yaşamına dahil olmada eşitlik sağladığını da belirtti.

Engelsiz KAmpüs Biriminin aynı zamanda farkındalık yaratmak için etkinlikler düzenlediğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Ersan, “Birimde, engeli olan öğrenciler için not tutucu desteği, öğrencilerin ders çalışmalarına yardımcı olan ve bire bir ders almayı sağlayan “Engelsiz Etüt Programı” bulunmakta ve engeli olan öğrencilerin sosyal destek almasına yardımcı olmak için Engelsiz Sosyal Destek Toplantıları yapılmaktadır. Aynı zamanda her akademik birimde bulunan Engelli Öğrenci Danışmanları sayesinde, öğrencilerin gereksinim duyduğu öğretim uyarlamalarının gerçekleşmesini sağlamaktadır” dedi.

"Engelsiz Gönüllü Programı" Gönüllülerin Başvurularına Açık

Bunların yanı sıra Engelsiz Kampüs Biriminde, gönüllü öğrencilerin engeli olan bireyler ile çalışmaları konusunda kendilerini geliştirebileceği Engelsiz Gönüllü Programı hayata geçirildi. Dr. Öğr. Üyesi Deniz Tekin Ersan, öğrencilerin bu programlara katılmaları konusunda çağrıda bulundu.Engelsiz Kampüs Birimine, yüzde 20 oranında Engel Raporu bulunan öğrenciler kayıt olabiliyor.

Birime başvurmak isteyen öğrenciler için Mimarlık Fakültesi zemin katta bulunan Engelsiz Kampüs Birimi Ofisi, eğitim öğretim dönemi boyunca, hafta içi her gün 08.30 ile 17.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Bu haber toplam 1279 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.