Er ve erbaşlara ‘İş Bulma Beceresi’ eğitimi

Er ve erbaşlara ‘İş Bulma Beceresi’ eğitimi
Muğla İl Jandarma Komutanlığı ile Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ve koordinesinde, vatani görevlerini yapan erbaş ve erlere yönelik...

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ile Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ve koordinesinde, vatani görevlerini yapan erbaş ve erlere yönelik “İş Bulma Becerileri ve Danışmanlığı Eğitimi” verildi

Muğla İl Jandarma Komutanlığında verilen eğitimde, doğru iş’e doğru insan bulmanın işsizlikle mücadelede nasıl etkin olarak uygulandığı, iş arayanın Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğü tarafından görevli iş ve meslek danışmanına nasıl ulaşacağı ve danışmanlık hizmeti alabileceği anlatıldı. Doğru meslek ve güvenli gelecek için mesleki eğitim kurslarının neler olduğu ve nasıl katılım sağlanacağı, işbaşı eğitim programlarına katılım sağlayanlara ödenen günlük ödenek tutarlar hakkında bilgiler verildi.

Eğitimde ayrıca, kendi işini kurmak isteyenlerin izleyecekleri yol ve yöntemler, işsizlik sigortasından faydalanma imkân ve koşulları, iyi bir CV’nin nasıl hazırlanacağı konularında iş ve danışma uzmanınca ayrıntılı bilgiler verildi.

Önümüzdeki dönemde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile koordine edilerek erbaş ve erlere yönelik eğitim programına devam edileceği açıklandı.

Bu haber toplam 736 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.