Erçelik güven tazeledi

Erçelik güven tazeledi
Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinde çalışan işçilerin örgütlü olduğu Tes İş  Sendikası Yatağan Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu Yatağan...

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinde çalışan işçilerin örgütlü olduğu Tes İş  Sendikası Yatağan Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. Sosyal Tesislerinde yapıldı. Tes İş Genel Başkanı Mustafa Şahin'in katılımıyla ve tek liste ile gerçekleştirilen genel kurulda mevcut başkan Fatih Erçelik yeniden başkan seçildi.

Genel kurulda bir konuşma yapan Tes İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, işsizler ordusunun çığ gibi büyümesi nedeniyle yoksulluğun giderek dayanılmaz hale geldiğini, demokrasi, sendikal hak ve özgürlüklerin ortadan kaldırılmasına yönelik saldırıların her geçen gün daha da şiddetlendiği günlerden geçildiğini belirtti. Erçelik “Gelir dağılımının İşçi, Memur, Esnaf ve Köylülerin aleyhine işlediği günlerden geçmekteyiz. İşsizliğin arttığı, yoksulluğun arttığı, terörün arttığı, iş kazalarının arttığı bir dönemden geçmekteyiz. Ülkemizin dört bir kenarında yangın var. Siyasi iktidar biran önce önlem almalı, işsizlik, yoksulluk, yolsuzlukla mücadele de politikalar üretmelidir.” dedi.

“BİZİM KADAR EYLEM YAPAN BAŞKA ŞUBE YOKTUR”

Genel Kurulda hizmet dönemine ilişkin bir değerlendirme yapan Başkan Erçelik, açıklamasına şöyle devam etti: “16 Eylül 2013 Pazartesi günü Yatağan Termik Santrali önünde çadır kurarak başlattığımız direniş tam 447 gün sürdü. Sırayla 24 saat çadır nöbetleri tuttuk. Her yer Yatağan, her yer Direniş olsun istedik. Hemen hemen her gün, her yerde eylemler, imza kampanyaları, afişler, bildiriler, yürüyüşler, basın açıklamaları ve mitingler yaptık. Defalarca polis şiddetine maruz kaldık, gözaltına alındık, tutuklandık ama yılmadık. Bizim kadar eylem yapan başka bir şube yoktur.

Direnişi Ankara'ya başkentin göbeğine taşıdık. Özelleştirme İdaresi karşısında Kurtuluş parkında 65 gün hiç durmaksızın eylemdeydik. Türk-İş'te Güven Park'ta, Kızılay'da yürüyüşler, basın açıklamaları yaptık, broşürler dağıttık ve kendimizi zincirledik. İhalenin yapıldığı gün polis tomalarla, atlı süvarilerle ve plastik mermilerle saldırdı. Yaklaşık 20 arkadaşımız polisin bu orantısız güç kullanması nedeniyle yaralandı. 447 günlük o büyük şanlı direnişin sonunda 30 Kasım Pazar günü akşam saatlerinde Yatağan işyerinde tüm arkadaşlarımızla birlikte iş yeri terk etmeme eylemini başlattık. Böyle kritik zamanlarda alınacak kararlar inanın var olma, yok olma arasındaki çok ince bir çizgiden ibarettir. Siz sadece doğru olanı veya yanlış olanı tercih edersiniz o kadar. Ve artkı o saatten sonra geri  dönülmeyen bu tercihi yaşamaya başlarsınız. Bugün kim kazandı, kim kaybetti değerlendirmesi yaptığımızda şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz devasa kurumlar elden gitti ülke kaybetti, halkımız kaybetti.”

“TOPLU SÖZLEŞMEDE TIKANIRSAK SANTRALİ BOŞALTIRIZ”

TES-İş Sendikası Yatağan Şubesi'nin kurulduğu günden bu yana enerji işçisi üyeleriyle birlikte özelleştirmeye karşı mücadele verdiğini Yatağan'ın bir marka olduğunu ifade eden Erçelik, devam eden toplu sözleşmeye ilişkin açıklama yaptı. Erçelik; “Toplu sözleşmede tıkanma noktasına gelirsek, işi çözemezsek botumuzu ayağımıza giyer, santrali boşaltırız” diye konuştu.

Erçelik'in konuşmasının ardından divan seçimine geçildi. Divan Başkanlığını Tes İş Genel Başkanı Mustafa Şahin'in yaptığı genel kurulda daha sonra oylamaya geçildi. 136 delegenin katıldığı genel kurulda Fatih Erçelik yeniden başkan seçilirken yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı; Fatih Erçelik, Şube Sekreteri; Mustafa Koçak, Şube Mali Sekreteri; Kemal Özcan, Şube Teşkilat Sekreteri; Güvenç Tünay ve Şube Eğitim Sekreteri; İlkay Gümüş.

Denetim Kurulu'na Harun Bircan, Yusuf Keleş ve Özgür Demir seçilirken, Disiplin kuruluna; Uğur Kılıç, Günay Kılıç, Sinan Yılmaz, Üst Kurul Delegeliklerine ise; Ömür Öztay, Sinan Demir, Mutlu Aba ve Abdullah keskin seçildi.

Bu haber toplam 1658 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.