ERHAN OKUR'UN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İLK DAVA GÖRÜLDÜ

ERHAN OKUR'UN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İLK DAVA GÖRÜLDÜ
Datça'da esnaflık yapan Erhan Okur'un (41), 16 Temmuz 2022 tarihinde sabaha karşı dükkânına gelen 3 şahısla arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk davada gözaltına alınan sanık Taha Hüseyin T., Harun T. ve Süheyb A. 'nın ilk savunmaları dinlendi. Bir sonraki celse 22 Haziran Perşembe günü saat 13.30’a ertelendi.

Muğla'nın Datça İlçesinde 16 Temmuz 2022 tarihinde sabaha karşı dükkânına gelen 3 şahısla arasında çıkan kavgada Erhan Okur kalbinden bıçaklanarak öldürülmüş, yanındaki kayınbiraderi Mustafa Geremeli ise yaralanarak, yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Olayın akabinde  Taha Hüseyin T., Harun T. ve Süheyb A. akaryakıt istasyonunda kolluk görevleri tarafından yakalanarak, tutuklanmıştı.

Cinayetin ilk duruşması Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

SEBGİS ile bağlanan 3 tutuklu sanığın savunmalarının dinlenmesinin ardından tanık ve müştekilere söz verildi.

Olay anını anlatan sanıkların 3’ü de, bıçaklanarak hayatını kaybeden Erhan Okur'un kayınbiraderi Mustafa Geremeli'nin tartışma sonrası kendilerine saldırdığını ve olayı büyüttüğünü belirtirken,  Geremeli ise, şahıslar tarafından saldırıya uğradıklarını, hatta şahısların kasadaki paraları almaya çalıştıklarını kaydetti.

Tutuklu sanıklar olay gecesine ilişkin şöyle konuştu:

Datça’ya gelemden önce cezaevinden yeni çıktığını dile getiren tutuklu sanık Süheyb A., “Taha ve Harun beni tatile davet ettiler. Ben arkalarından uçakla gittim. Sonra Datça’ya vardık. Otele gittik, sahile inelim dedik viski şişesini aldık epey oturduktan sonra otele dönmek için kalktığımızda büfe açıktı, girip birkaç bir şey alalım dedik. Harun ufağımız diye o girdi ben de arkasından indim ki içeride tartışma sesleri geliyordu. Biz mekân ismi önerdik falan derken, Erhan abi bize laf söyledi. Ben özür diledim yanlış anlaşıldık dedik, helalelştik ben büfede çıktım arkadan Harun abi de geliyordu dükkânın karşıda da kayınbiraderi varmış, o geldi, Harun abi Hüseyin abi derken Mustafa Geremeli denen şahıs gelince kavga büyüdü. Erhan abinin elinde büyük bir bıçak vardı, herkes içeri girdi. Tam o esnada Emrah abi elindekini salladı, derken yere düştü boğuşurken bıçaklandı. Sonra Harun abiyi ve Hüseyin abiyi araca bindirdim. Telefonumu da şarjı bitmişti polisi arayamadım olay başladığında karşı tarafta abla vardı, eşiymiş. Bağıracaklarına polisi arayabilirlerdi. Harun abi ve Hüseyin abi araçta kavga ettiler neden yaptın falan derken Marmaris yolu üzerinde akaryakıt istasyonuna girdik. Kaçma teşebbüsünde bulunmadım. Ben geçmişte hata yaptı bedelini de ödedim. Orada da kamera kayıtları da var ben insanları ayırdım” dedi.

Olayın tek sebebinin Mustafa Geremeli olduğunu belirten tutuklu sanık Süheyb, “Bir insanın ölmesine sebep oldu. Ben ailesinden daha çok üzüldüm. Ortada da ne namus meselesi vardı ne başka bir şey vardı. İki tane içki içen Mustafa Geremeli ortalığı karıştırdı. Benim vicdanım rahat o nasıl hesap verecek. Ben kimseye vurmadım, yardım da etmedim. Bu olayları bu noktaya getiren Mustafa Geremelidir. Suçsuzum. Kameraların çok iyi incelenmesini istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Tutuklu sanık Harun T. ise, “Ben araçtan ilk indiğimde Erhan Okur abimizi öldürmek gibi ya da ona karşı başka kötü bir düşüncem yoktu.  Kendisi bize karşı ne ana, ne baba, ne onur ne de şeref bırakmadı. Abim yara alınca indim ben aşağıya. Abim yara almasaydı ben arabadan inmezdim. Erhan Okur abimiz de alkollüydü ama polis memuru Erhan Okur alkol kullanmıyor dedi, kendi kafasına göre yazdı ifademi “dedi.

Sanık Taha Hüseyin T. Mustafa Geremeli’nin ilk olarak Harun’a yumruk salladığını ifade ederek, “Erhan Okur Mustafa Geremeli’yi görünce tekrardan ayaklandı. Ağza alınmayacak küfürler söylendi.  Vatan haini olduk. Ben kürdüm ama bu bayrağın altında yaşıyorum. Tehditler derken, yaralıyım da zaten bayılacak gibiydim, kim beni bıçakladı dedim, Harun dedi ben seni yaralamadım dedi. Neyse akaryakıt istasyonuna gittik, lavaboya girdim. Bir çıktım  Harun yerde ters kelepçeli yatıyor. Biz Erhan abiyle helalleştik, Mustafa Geremeli geldi, aramızı bozdu” söylemlerinde bulundu.

Tanık olarak dinlenen E.K, U.K, “Dört buçuk gibi eşimle oturuyorduk. Dükkânda bir anda kavga çıktı. Mustafa ile tartışmaya başladılar. Erhan yapmayın etmeyin o benim kayınçom dedi sonra yere yığıldı. Eşim hemen polisi aradı. Sonra ben aşağı indim, Erhan’ın yanına gittim. Zor nefes alıyordu. İri yarı olan arkadaş üstüne atlet gibi bir şey olan yanındaki adama vurdu. Baktım Mustafa merdivenlerin oradaydı o esnada biri geldi doktor olduğunu söyledi. 15 - 20 saniye sonra Erhan’ın öldüğünü söyledi” dedi.   

Akaryakıt istasyonunda çalışan tanık A.B. ise, “Sabah saat 5 sularında korna basarak geldiler. Biraz dışarıda konuştular, ikisi bir aynı erkekler tuvaletine girdi zaten sonra polisler geldi” dedi.

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verirken,  bir sonraki duruşma, 22 Haziran Perşembe günü saat 13.30'a ertelendi.

-OLAY

16 Temmuz 2022 tarihinde sabaha karşı saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Datça şehir merkezinde esnaflık yapan 41 yaşındaki Erhan Okur, iddiaya göre kayınbiraderi Mustafa Geremeli ile otururken iş yerine gelen 3 kişi ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile iş yerine gelen şahıslar Erhan Okur'u ve Mustafa Geremeli'yi bıçakladı. Olay esnasında sesleri duyan vatandaşlar 112 Acil Servisini aradı. Sağlık ekipleri olay yerinde Erhan Okur'un hayatını kaybettiğini belirlerken, ağır yaralı olan Mustafa Geremeli ise hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili Diyarbakırlı olduğu iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Bu haber toplam 3285 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.