esareti değil özgürlüğü benimsedik

esareti değil özgürlüğü benimsedik
Muğla Valisi Fatih Şahin ve Belediye Başkanı Osman Gürün birer 19 Mayıs kutlama mesajı yayımladı. Vali Fatih Şahin "Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da...

Muğla Valisi Fatih Şahin ve Belediye Başkanı Osman Gürün birer 19 Mayıs kutlama mesajı yayımladı. Vali Fatih Şahin "Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı Türk Milletinin yazgısını değiştiren yeni bir başlangıcın ve dirilişin adımıdır.

19 Mayıs; milletin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, milli değerlerin yeşerdiği kurtuluş ateşinin yakıldığı gündür. Bugün; bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın sembolü kurtuluş meşalesinin ateşlendiği tarihin 93. yıl dönümüdür. Tüm Muğla halkının ve geleceğimizin güvencesi gençlerimizin, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı ve “Gençlik Haftası”nı içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, tarih boyunca esareti değil özgürlüğü benimsemiş olan milletimizin yeniden uyanışının ve emperyalizme başkaldırının başlangıcının 19 Mayıs olduğunu hatırlatan Başkan Gürün; “Verilen çetin mücadele sonucunda, kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından ilke ve devrimlerle pekiştirilmiş ve Türk gençliğine armağan edilmiştir. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en kutsal görevidir.” dedi.

Başkan Gürün mesajında şunları söyledi: “Bu büyük günün, Türk Ulusunun Gençlerine, Büyük Önder Atatürk tarafından bayram olarak armağan edilmesi onlara verdiği değerin ayrı bir göstergesidir. Ülkenin içinde bulunduğu duruma umutsuz bakmayarak, "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Büyük Önder Atatürk, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bu büyük mücadelenin önderi olmuştur. Tüm olumsuzluklara rağmen Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından verilen mücadele sonucunda büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.”

Muğla Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Haftası programı çerçevesinde bir yürüyüş ve konser düzenledi. Cumartesi günü saat 20.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak olan Gençlik yürüyüşünün ardından, gençler son yılların gözde grubu Gece Yolcuları ile eğlenecek.

Bu haber toplam 514 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.