Olay, dün Kastamonu’nun İnönü Mahallesi Arnavut Caddesi'nde meydana geldi. Apartmandan yayılan kötü kokular üzerine bina sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu dairenin kapısını açarak içeri girdi. Ekipler, evde 23 yaşındaki hamile Elif Civil’in bıçaklanarak öldürülmüş haldeki cansız bedeniyle karşılaştı.

Yapılan ilk incelemelerde Elif Civil’in yaklaşık 10 gün önce yaşamını yitirdiği ve vücudunda çok sayıda bıçak darbesi bulunduğu tespit edildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından cenaze, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Eşi Sokakta Yakalandı, Çocuk Koruma Altında

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Elif Civil’in eşi B. Civil (29), 1,5 yaşındaki çocukları İ. Civil ile birlikte Nasrullah Meydanı’nda dolaşırken polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan B. Civil, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Küçük çocuk ise polis tarafından koruma altına alındı.

Çöpten Buldukları Şekerlemeleri Arkadaşlarına Dağıttılar: 17 Öğrenci Hastanelik Oldu Çöpten Buldukları Şekerlemeleri Arkadaşlarına Dağıttılar: 17 Öğrenci Hastanelik Oldu

Her Gün Eve Girip Çıkmış

Polisin ulaştığı güvenlik kamerası görüntülerinde, B. Civil’in olayın ortaya çıkmasından önceki günlerde her gün çocuk arabasındaki oğlu ile birlikte eve girip çıktığı belirlendi. Cesedin bulunduğu gün ise B. Civil’in çocuğu ile birlikte apartmandan ayrıldığı ve cadde üzerinde sakin bir şekilde yürüdüğü anlar, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

"10 gündür kocası eve gelip gidiyormuş"

Caddede bulunan esnaflardan Recep Eski, cinayet şüphelisi B. Civil’in 10 gündür sürekli eve gelip daha sonra da ayrıldığını öğrendiklerini belirterek, "Sabah saatlerinde polis, ambulans, itfaiye ekipleri geldi. Biz de sorduk, ’10 gün önce cinayet işlenmiş’ dediler. 10 gündür de kocası eve gelip gidiyormuş. Polis ekipleri de gelip cesedi evden çıkarttılar. Buradan gelip geçerken aileyi görüyorduk. 1,5 yaşlarında bir çocukları vardı. Kadın da hamileydi. Bugün sabah şahıs tekrar buradan geçmiş. Polis arkadaşlar bizim iş yerimizin güvenlik kamerasını incelediler, orada da gözüküyor. Sabah sakin bir şekilde yürüyerek binadan çıkıyor ve bebek arabasıyla yürüyerek caddeden geçiyor. İkisi çıktılar çarşıya doğru yürüdüler" dedi.

Kaynak: İHA