Fener alayında 4 bin kişi yürüdü

Fener alayında 4 bin kişi yürüdü
MUSTAFA İNCİ- Muğla Belediyesi 19 Mayıs Spor ve Gençlik Bayramı programı çerçevesinde fener alayı düzenledi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen fener...

MUSTAFA İNCİ- Muğla Belediyesi 19 Mayıs Spor ve Gençlik Bayramı programı çerçevesinde fener alayı düzenledi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen fener alayına yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da ulusal bağımsızlık için ilk adımı atarak bütün ülkeyi milli mücadele bayrağı altında topladı” dedi.

Muğla Reci Güreli Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, belediye bandosunun çaldığı marşlara eşlik ederek Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında vatandaşlara, Türk bayrakları ve meşale dağıtıldı. Cumhuriyet Meydanı'na gelen grup, "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi" ile "Gençliğin Ata'ya Cevabı"nı okudu.

Muğla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, Belediye Bandosunun çaldığı marşlara eşlik ederek ellerinde Muğla Belediyesi’nin dağıttığı meşaleler ve bayraklarla yürüdü.

Muğla Belediyesi tarafından önceden belirlenen güzergahta yürüyen Muğlalılar Cumhuriyet Meydanı'na gelerek, "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi" ile "Gençliğin Ata'ya Cevabı"nı okudu.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, burada yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da ulusal bağımsızlık için ilk adımı atarak bütün ülkeyi milli mücadele bayrağı altında topladığını söyledi.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinin zaman zaman okunması gerektiğini belirten Gürün, "Bir dahi, geleceği görüyor ve gençlere hangi tehlikelerden, milleti, ülkeyi ve vatanı koruması gerektiğini mükemmel bir şekilde anlatıyor" dedi.

Bu haber toplam 614 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.