“Demir Yumruk” Şükrü Altay, Fethiye’de Şampiyonluk İçin Ringe Çıkacak

“Demir Yumruk” Şükrü Altay, Fethiye’de Şampiyonluk İçin Ringe Çıkacak
Hafif ağır sıklette Dünya Boks Birliği (GBU) Almanya, Avrupa ve dünya şampiyonluğu kemerlerinin sahibi olan “Demir Yumruk” lakaplı Türk boksör Şükrü Altay, 20 Aralık’ta Fethiye’de Türkiye şampiyonluğu altın kemeri ve WBC Orta Doğu unvanı için ringe çıkacak.

Profesyonel kariyerinde çıktığı 21 maçın 17’sini nakavtla kazanan 40 yaşındaki Altay, uzun yıllar yaşadığı Almanya’nın Kempten kentinden ailesiyle birlikte Muğla’nın Fethiye ilçesine yerleşti. Eşi ve üç çocuğuyla burada yaşamını sürdüren milli boksör, yaklaşan unvan karşılaşması için hazırlıklarını Fethiye’deki bir spor salonunda sürdürüyor.

Altay’ın antrenman süreci, Anadolu Ajansı (AA) ekibi tarafından görüntülendi.

Boks sporuna genç yaşta başladığını belirten Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yetenekleri spora kazandırmak istediğini söyledi. 16 yaşında boksa başladığını, 80 amatör karşılaşmanın ardından 2016’da profesyonel arenaya geçtiğini anlatan Altay, kariyerinde kazandığı başarılarla “Demir Yumruk” lakabını aldığını ifade etti.

Edindiği tecrübeyi Türkiye’deki gençlerle paylaşmak istediğini dile getiren Altay, Fethiye’ye yerleşme nedenini şu sözlerle anlattı:

“Sokaktan çocukları çekmek istiyorum. Fethiye’de bir spor okulu açarak özellikle maddi durumu yetersiz çocuklara ücretsiz kurslar verip onlara boks öğretmek istiyorum. Şu anda en büyük hedefim bu.”

Altay, gençlere örnek olmayı ve onlara hedeflerine ulaşma azmini aşılamayı amaçladığını vurguladı. Fethiye’de 20 Aralık’ta büyük bir boks şöleni yaşanacağını belirten milli sporcu, “Bu büyük geceye herkesi davet ediyorum. Türkiye şampiyonluğu altın kemeri ve WBC Orta Doğu unvanı için ringe çıkacağım. Karşılaşmalarda Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından tanınmış beş boksör de mücadele edecek.” dedi.

Altay, spora gönül vermiş gençlere sahip çıkacağını belirterek, boksun disiplin, özgüven ve kararlılık kazandıran bir spor dalı olduğunu vurguladı.

Bu haber toplam 41 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.