Fethiye Devlet Hastanesi Kantini Yeniden İhaleye Çıkıyor

Fethiye Devlet Hastanesi Kantini Yeniden İhaleye Çıkıyor
Fethiye Devlet Hastanesi kantini, önceki ihale sürecinin iptal edilmesinin ardından yeniden kiraya verilecek. Yıllık tahmini bedeli 606 bin 657 TL olarak açıklanan kantinin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Devlet Hastanesi bünyesindeki kantin alanı yeniden kiralama ihalesine çıkarıldı. 36 aylığına kiralanacak 23,5 metrekarelik alan için yıllık tahmini bedel 606 bin 657 TL olarak belirlenirken, ihale 20 Ekim 2026’da yapılacak. Hastane kantini daha önce de ihaleye çıkarılmış, ancak Şubat 2026’da eksik evrak gerekçesiyle iptal edilen süreçle gündeme gelmişti.
Fethiye Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan kantin alanının kiralanması için yeniden ihale süreci başlatıldı. Sağlık Bakanlığına tahsisli taşınmazın, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45’inci maddesi kapsamında açık teklif usulüyle kiraya verileceği duyuruldu.
İhale kapsamında hastane içerisindeki 23,5 metrekarelik kapalı alan, kantin, büfe ve kafeterya olarak kullanılmak üzere 36 aylığına kiralanacak.

İhalenin yıllık tahmini bedeli 606 bin TL
İhale ilanına göre kantin alanının yıllık tahmini kira bedeli 606 bin 657 TL olarak belirlenirken, geçici teminat tutarı ise 181 bin 900 TL oldu.
İhaleye katılmak isteyenlerin, 10 bin TL olarak belirlenen ihale dokümanı bedelini ödeyerek şartname ve eklerini satın alması gerekiyor. Şartname, mesai saatleri içerisinde Fethiye Devlet Hastanesi Satınalma Biriminde incelenebilecek.

whatsapp-image-2026-10-09-at-15-19-38

İhale 20 Ekim'de yapılacak
Fethiye Devlet Hastanesi kantin alanının kiralanmasına ilişkin teklif zarflarının son teslim tarihi 20 Ekim 2026 Salı günü saat 09.30 olarak açıklandı. İhale ise aynı gün saat 10.00’da Fethiye Devlet Hastanesi Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilecek.
İhaleye ortak girişimcilerin katılamayacağı ve alt yüklenici çalıştırılamayacağı belirtilirken, kamu ihalelerinden yasaklı olan isteklilerin tekliflerinin değerlendirme dışı bırakılacağı bildirildi.

Önceki ihale süreci iptal edilmişti
Fethiye Devlet Hastanesi kantini, daha önce Aralık 2025’te de kiralama ihalesiyle gündeme gelmişti. Söz konusu dönemde kantinin yaklaşık 70 milyon TL bedelle kiralandığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı.
Ancak Şubat 2026’da eksik evrak gerekçesiyle iptal edildiği belirtilen ihale sürecinin ardından kantin alanı yeniden ihaleye çıkarıldı.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.