Fethiye’de Dastar ve Kuzugöbeği Festivali Coşkusu Başladı
14
Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Yeşilüzümlü Mahallesi, bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gören festival, ilk gününden itibaren hareketli anlara sahne oldu.
Fethiye Belediyesi ile Yeşilüzümlü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ortaklaşa düzenlediği organizasyonda, yöreye özgü dokumalar, geleneksel el sanatları ve bölgenin doğal zenginliklerinden kuzugöbeği mantarı ziyaretçilerle buluşturuldu.
24
Festival alanında özellikle kadınların el emeğiyle hazırladığı dastar bezleri, çeşitli el işi ürünler ve yöresel lezzetler dikkat çekti. Katılımcılara kuzugöbeği çorbası ikram edilirken, ormanlardan toplanan mantarların kilogram fiyatının 1500 ile 2000 TL arasında değiştiği, kurutulmuş kuzugöbeğinin ise 6 bin TL’den satışa sunulduğu görüldü.
34
Açılış etkinliklerinde sahne alan halk oyunları ekipleri, sergiledikleri performanslarla festivale renk kattı. Programa katılan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise yaptığı konuşmada festivale gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
44
Karaca konuşmasında, Yeşilüzümlü’nün doğal güzellikleri ve samimi insan yapısıyla öne çıktığını belirterek, göreve geldikleri günden bu yana kentte birlik ve beraberliği güçlendirmek için çalıştıklarını vurguladı. Festivalin 15 yıldır bölgenin kültürünü, tarihini ve değerlerini yaşattığını dile getiren Karaca, üç gün sürecek etkinlikler kapsamında çeşitli panel ve organizasyonların gerçekleştirileceğini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.