Fethiye’de Er Meydanı Şenlendi: Mustafa Kiremitli Güreşleri’nde Başpehlivan ve Ağa Belli Oldu
111
Fethiye’de ata sporunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen 4. Mustafa Kiremitli Yağlı Pehlivan Güreşleri, bölge halkının ve siyaset dünyasının yoğun katılımıyla tamamlandı. Karaçulha Er Meydanı’nda dualarla başlayan etkinlikte, sporcuların kıyasıya mücadelesi vatandaşlardan tam not aldı.
211
Siyaset ve Spor Dünyası Er Meydanı’ndaydı
Güreşlere katılım oldukça yüksekti. Protokolde CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, CHP Muğla İl Başkanı Nail Kızıl ve Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Mustafa Kaan Uçan, AK Parti İl Başkanı Cengizhan Güngör yer aldı.
Chp Muğla Milletvekili Gizem Özcan,Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve protokolün birlikte katıldığı bayrak seremonisi, meydandaki coşkuyu zirveye taşıdı. Başkan Karaca, organizasyonun ardından yaptığı açıklamada; başta güreşçiler olmak üzere emeği geçen tüm esnaf ve iş insanlarına şükranlarını sundu.
311
Ağalık Yarışında Rekor Bedel: 10 Milyon 48 Bin TL
Güreşlerin en heyecanlı anlarından biri de "Güreş Ağalığı" ihalesinde yaşandı. Büyük bir çekişmeye sahne olan ağalık yarışını, 10 Milyon 48 Bin TL gibi rekor bir bedelle Batuhan Kiremitli kazandı.
411
550 Pehlivan Kol BağladıTürkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 550 güreşçi, farklı boylarda er meydanına çıkarak kol bağladı. Gün boyu süren mücadelelerde pehlivanların performansı alkış toplarken, kazanan sporculara ödülleri törenle verildi.
511
Batuhan Kiremitli, üç yıl üst üste ağalık unvanını koruma başarısı göstererek, geleneğe göre ebedi altın kemerin sahibi oldu. Kiremitli’ye ağalık kemeri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca tarafından takdim edildi.
611
711
Güreş severlerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda finalde güçlü rakibi İsmail Balaban’ı mağlup eden Cengizhan Şimşek, Başpehlivanlık unvanını kazandı. Büyük heyecana sahne olan müsabakalarda yarı finale yükselerek kürsüye çıkan Ali Yanatma ve Tolga Turan da performanslarıyla takdir topladı.
Öte yandan Büyük Orta Boy kategorisinde mücadele eden Alparslan Güçlü, rakiplerini geride bırakarak birincilik elde etti.
811
911
1011
Fethiye halkının yoğun ilgi gösterdiği organizasyon, akşam saatlerine kadar bayram havasında devam etti.
1111
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.