Fethiyeli Kıbrıs Gazisi Abdurrahim Kısa’ya Madalya ve Berat Takdim Edildi

Fethiyeli Kıbrıs Gazisi Abdurrahim Kısa’ya Madalya ve Berat Takdim Edildi
Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılarak vatan hizmetinde bulunan Fethiye ilçesi sakini 72 yaşındaki Muharip Gazi Abdurrahim Kısa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından verilen “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” ile onurlandırıldı.

Fethiye Kaymakamı Fatih Akkaya, Gazi Abdurrahim Kısa’yı evinde ziyaret ederek madalya ve beratını kendisine takdim etti. Kaymakam Akkaya, bu anlamlı ziyarette yaptığı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında, Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan Muharip Gazi Abdurrahim Kısa’ya tevcih edilen Milli Mücadele Madalya ve Beratını takdim etmenin gururunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Akkaya, konuşmasında ayrıca şu sözlere yer verdi:
“Tarihi; şan, zafer ve kahramanlık destanlarıyla dolu aziz milletimizin unutulmaz zaferlerinden biri de Kıbrıs Barış Harekâtı’dır. Bu destansı mücadelede vatanı için canını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, Gazimiz Abdurrahim Kısa’ya şükranlarımı sunuyorum.”

Törende duygulu anlar yaşayan Gazi Abdurrahim Kısa’ya gösterilen bu vefa, ilçe halkı tarafından da takdirle karşılandı.

Bu haber toplam 35 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.