‘Geleceğimiz Çocuklarımız’
Fethiye’de son günlerde artan cinsel istismar haberlerinin ardından Fethiye Sosyal Hizmetler Merkez Müdürlüğünce ‘Geleceğimiz Çocuklarımız’ adlı eğitim toplantısı düzenlendi.
Fethiye Sosyal Hizmetler Merkez Müdürlüğünce düzenlenen ‘Geleceğimiz Çocuklarımız’ adlı eğitim toplantısı Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde (FBKM) yapıldı. Toplantıya Kaymakam Muzaffer Şahiner, Cumhuriyet Savcısı Üzeyir Gülsoy, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, MSKÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Prof. Dr. Ümit Ünüvar Göçeoğlu, Fethiye Sosyal Hizmetler Müdürü İsa Eseoğlu, emniyet ve jandarmada görevli güvenlik güçleri, okul öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı. Toplantı saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından başladı.
TÜRKOĞLU, “BİR TANE ÇOCUĞUMUZUN KURTARABİLİRSEK BİZİM İÇİN KARDIR”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, “Bu alan çok önemli. Özellikle Fethiye’de son dönemlerde daha önemli. Sizlerde basından takip ediyorsunuz. Son dönemde istismar vakaları ile ilgili Fethiye’den yansıyan haberler çıktı. Bu tür haberlerin bazıları asılsız oluyor. Ama biz Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak baktığımız zaman evet, burada son dönemlerde istismar vakalarında bir artış var. Bu tüm Türkiye’de böyle. Ama bizler bunları nasıl önleyebiliriz? Nasıl yapabiliriz? Çünkü burada önemli olan bizim için çocuk. Merkezde hep çocuk var. Onun için bu toplantı faydalı olur. Bir tane çocuğumuzun kurtarabilirsek bizim için kardır” diye konuştu.
İSTİSMARCILARIN YÜZDE 80-95’İ ÇOCUĞUN TANIDIĞI KİŞİLER
Fiziksel ve duygusal istismar ile ihmal konusunda nasıl şüphelenilmesi gerektiğini ve neler yapılması gerektiğini de anlatan Göçeoğlu, son yıllarda artan cinsel istismar ile ilgili de şunları söyledi: “Bazı mitler vardır. Cinsel istismar yalnızca çocuğun hayal gücünde var olan bir şeydir. Çocuklar hikayeler uydururlar. Hayal etmiyorsa bile yakın zamanda unutur, bir önemi yoktur. Güzel kızlar, kendine güvensiz çocuklar, yaramaz çocuklar daha çok istismar edilir. Uslu, akıllı, açıkgöz olmaları istenilirse korunmuş olurlar, şüpheli yabancılardan uzak durmalılar. Parklar, umumi tuvaletler, boş sokaklar hele karanlıksa tehlikelidir. Kadınlar çocuklara cinsel istismarda bulunmazlar. Bu gibi söylemlerin hepsi gerçeği yansıtmıyor. Çocuklar nasıl cinsel olaylarla hayal kurabilirler? Bu mümkün değil. Ya da çocuk bu unutur demeyin çünkü unutmazlar. İstismara uğrayan çocuklar yardım istemeli. İstismarcıların yüzde 80-95’i çocuğun tanıdığı kişiler. Olay genellikle çocuğun çevresinde ve bildiği mekanlarda gerçekleştir ” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.